Bu varyantlara dikkat! Koranavirüs belirtileri değişti

Son zamanlarda koronavirüsün artışı hızla devam ederken, uzmanlar vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Yeni varyant BA.5 ile görülen en yaygın semptomlara dikkat çekildi.

01.08.2022-16:28 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-16:53)

Günler geçtikçe farklılık göstermeye devam eden covid-19 belirtileri, vaka sayılarında yaşanan artışlardan dolayı tekrar gündemde. Koranavirüsün artışa geçmesinden dolayı uzman doktorlar BA. 5'e karşı uyarılarda bulunuyor. Yorgunluk, halsizlik, yüksek ateş ve nefes darlığı gibi BA. 5 varyantı belirtileri bulunuyor. 

BA. 5 varyantı belirtileri 

Uzmanlar; yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, yorgunluk ve halsizlik, baş veya kas ağrıları, boğaz ağrısı, nadir olarak tat ve koku kaybı durumlarında test olunmasını tavsiye ediyor. Aynı zamanda BA.4 ve BA.5 ile enfekte olan kişilerin Delta veya koronavirüsün diğer varyantları ile enfekte olanlara kıyasla tat ve koku duyularını kaybetmeye veya nefes darlığı yaşama ihtimallerinin daha düşük olduğunu söylüyor.

Koranavirüsün belirtileri nedir?

Koranavirüsün belirtileri nedir?

Covid-19, insanları farklı şekillerde etkileyebiliyor. Enfekte olan kişilerin çoğu, hafif veya orta düzeyde semptomlar geliştirmekte ve hastaneye kaldırılmalarına gerek kalmadan iyileşmektedir.

Belirtiler ne kadar zamanda ortaya çıkıyor?

Virüs ile enfekte olan insanların semptomları gösterebilmesi ortalama olarak 5 veya 6 gün sürse de semptomların görülmesi 14 güne kadar çıkabilir.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal