Bu Üç Otu Taze Kullanın

Tazesini bulamadığımızda alternatif olarak tercih ettiğimiz kurutulmuş otlar, tazesinin yerini tam olarak tutamaz. Kurutmak için belli bir süre bekletilen ve üzerine kullanılmak için de uzun süre saklanan bitkileri, henüz tazeyken kullanılmalı. Peki taze maydanoz, fesleğen ve kişniş saklanabilir mi?

09.09.2020-16:34 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-16:25) Bu Üç Otu Taze Kullanın

Aroma vermesi için kullanılan bazı otların kurutulmuşu olduğunda, aromatik etkisi bazen azalıyor bazen ise tamamen ortadan kalkıyor. Yemek Uzmanlarının tavsiyesi üzerine mevsimi geçmeden, taze kullanılması beklenen maydanoz, fesleğen ve kişniş nasıl saklanabilir?

Fesleğen

Kokusu ile meşhur olan fesleğen, tartışmasız taze olduğunda kurutulmuş halinden daha lezzetli bir ot oluşuyla bilinir. Yemek uzmanları, taze fesleğenin tadının kurutulmuş fesleğene oranla daha güçlü bir aroma verdiğini, soslara, kızartmalara, salatalara ve birçok yemeğe ayrı bir lezzet kattığını belirtirken, kurutulmuş olan fesleğenin tamamen para tuzağı olduğunu ekliyorlar.

Kişniş

Kurutulduğu zaman kişniş aromasını tamamen kaybetmez, bir miktar tadını korur fakat kurutulmuş kişnişe oranla tazesinde hissedilen aroma daha yoğun ve lezzetlidir. Kişniş kolay yetişir, hemen toplanmadığında ise tazeliğini ve canlılığını yitirebilir. Fakat toplandıktan sonra uygun biçimde saklanırsa birkaç hafta buzdolabında kalabilir.

Maydanoz

Maydanozun kurutulmuşu, pek çok yemekte kullanılabiliyor fakat bir tarifte taze maydanoz kullanmanız gerektiği söyleniyorsa bunun yerine kurutulmuş olan maydanozu kullanmayın. Taze maydanoz, kurutulmuş maydanozun aksine güçlü bir aromaya sahiptir ve özellikle salatalarda tercih edilir. Ayrıca taze maydanoz sindirim sistemi için de çok faydalı bir ottur. Yemek yedikten sonra taze maydanoz çiğnemek, sarımsak gibi aromatik gıdalardan kaynaklanan ağız kokusunu önlemeye de yardımcı olabilir.

Taze Otlar Nasıl Saklanır

Bitkinin gövdesini su dolu bir kabın içerisine dik bir biçimde yerleştirerek buzdolabına koyup saklayabilirsiniz. Bitkilerin aromalarından daha uzun süre yararlanmak istiyorsanız yaprak ve saplarını buz küpleri içerisine koyarak su ve zeytinyağı ile de dondurarak muhafaza edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal