Bu sene kurban fiyatları küçükbaş kurban fiyatı ve büyükbaş kurban fiyatı ne kadar, kaç TL'den başlıyor?

Ramazan bayramının ardından vatandaşlar Kurban Bayramı için gün saymaya başladı. 2022 yılında yaşanan enflasyon nedeniyle fiyatlar yükselirken kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı da merak edilmeye başladı. Et fiyatlarında yaşanan artışların kurbanlık fiyatlarında da yansıyacağı düşünülmektedir. Peki, 2022 yılı kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen soruların yanıtı…

24.05.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 24.05.2022-17:51) Bu sene kurban fiyatları küçükbaş kurban fiyatı ve büyükbaş kurban fiyatı ne kadar, kaç TL'den başlıyor?

Kurban bayramında yaklaştıkça vatandaşlarda da kurbanlık telaşı başladı. Bu sene enflasyonda yaşanan artışın kurbanlık fiyatlarını da etkileyip etkilemeyeceği konusu araştırılıyor. Geçen yıl satışa sunulan fiyatlar ve bu sene görülecek olan fiyatların ne kadar olacağı gündemde sıcaklığını koruyor. Peki, 2022 yılı kurbanlık fiyatları ne kadar? Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen soruların yanıtı…

2022’de kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?

Uzun süredir gündemde sıcaklığını koruyan kurbanlık fiyatları hakkında konuşan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Samsun’da kurbanlık fiyat aralıklarını açıkladı. Samsun’da küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 2 bin 500-4 bin TL aralığında olduğunu, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının ise 20-25 bin TL aralığında olduğunu aktardı.

Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar

Kurbanlık fiyatları 20-25 bin TL arasında

Samsun’daki kurbanlık fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yapan Erdal Doğan şu sözleri dile getirdi:

"Samsun ve çevre illerinde bu sene de kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmıyor. Bölgemizde tarım ve hayvancılık oldukça yaygın. Fiyatlarda enflasyon ve maliyetler nedeniyle birtakım artış oldu. Geçen yıl Samsun'da büyükbaş canlı hayvanın kilo fiyatı 35 TL'den satılıyor. Bu sene ise 60 TL civarında satılıyor. Küçükbaş kurbanlık ise geçen yıl 800-1500 TL arasında değişiyordu. Bu sene küçükbaş kurbanlık fiyatı ise 2,5 ile 4 bin TL arasında değişiyor. Geçen yıl ortalama bir büyükbaş kurbanlığın fiyatı 15 bin TL'ye alabiliyordu. Bu sene ise ortalama büyükbaş kurbanlık fiyatları 20-25 bin TL arasında değişiyor. Canlı 600 kiloluk bir tosunun fiyatı ise 40 bin TL'yi buluyor."

Damızlık dişilere karşı uyardı

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, vatandaşları doğurgan olan dişilerin kesilmemesi konusunda uyardı. Damızlık olan dişilere karşı dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Doğan, "Damızlık vasfı taşıyan ve doğurganlık özelliği olan dişi hayvanların kesilmemesine özen gösterilmesi gerekiyor. Bu hayvanlara milli servet gözüyle bakmamız gerekiyor. Erkek kurbanlıklarda ise yaşını tamamlamamış hayvanları kesmesinler. Kurbanlık vasfını taşımayan hayvanların kesilmemesi gerekiyor. Alıcı ve satıcılara tavsiyemiz; damızlık vasfını yitirmemiş hayvanların satışının ülke hayvancılığı ve et tedariki açısından olumsuz etkileri olduğunu unutmamalarıdır" ifadelerini vurguladı.

Bununla birlikte Samsun’da Kurban Bayramı için satışa sunulacak25 bin büyükbaş, 20 bin civarında da küçükbaş hayvanın olduğu aktarıldı.

Kurbanlıklar Ne Kadar

Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı arifesi: 8 Temmuz Cuma

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal