Bu sene kaç kişi hacca gidebilecek? 2022 yılı hac ve umre ziyareti için Diyanet’ten açıklama geldi!

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar 2022 yılında kaç kişinin hac ziyaretine gidebileceğini araştırıyorlar. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı ise Suudi Arabistan'ın son 2 yıldır koronavirüs salgını nedeniyle ziyaretçi kabul edemediği kutsal topraklara bu yıl Türkiye'den kaç adaylın gidebileceğini duyurdu.

14.04.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-11:04) Bu sene kaç kişi hacca gidebilecek? 2022 yılı hac ve umre ziyareti için Diyanet’ten açıklama geldi!

Tüm dünyayı esir alan koronavirüs salgını son 2 yıldır kutsal topraklara yapılacak olan hac ziyaretini de engellemişti. 2022 yılında kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, bu yıl kaç kişinin kutsal topraklara gidebileceğini sorusunun yanıtını aradı. Konuyla ilgili yapılan araştırmalara karşılık olarak ise Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan herkesin merakla beklediği kontenjan açıklaması geldi.

Bu sene kaç kişi hacca gidebilecek?

Diyanet İşleri Başkanlığı, dün akşam bir iftar programı düzenlendi. Düzenlene iftar programında bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, basın kuruluşlarının sorularını yanıtladı. Gündeme dair sorulan soruları yanıtlayan Prof. Dr. Erbaş, herkesin merakla beklediği 2022 yılında hacca kaç kişinin gidebileceği, kaç kişilik kontenjan açıldığı sorularına da yanıt verdi. 

Bu sene kaç kişi hacca gidebilecek?

Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk olarak sosyal medya hesaplarında bazı dini konularda hatalı görüş belirtilmesine yönelik önlemler alındığından bahsetti ve konuların Din İşleri Yüksek Kurulu’na iletildiği ve buradaki çeşitli komisyonlarda da değerlendirilmeye alındığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmaları hakkında önemli bilgiler de veren Ali Erbaş, başkanlığının kurulduğu günden bu yana hem ülke için hem de millet için bir avantaj olduğunu söyleyerek Ramazan ayından önce yaklaşık olarak 2 bin 500 soru aldıklarını fakat Ramazana ayı başladıktan sonra bu soru sayısının günde 10 bine çıktığını aktardı.

Bu rakamdan oldukça fazla memnun olduklarını dile getiren Prof. Dr. Ali Erbaş, bu rakamlarla milletin Diyanet İşleri Başkanlığı'na teveccühünün ne kadar yüksek olduğunu anladıklarını ifade etti.

2022 yılı hac ve umre ziyareti için Diyanet’ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılından kaç kişini hac ziyaretini gerçekleştireceği soruları hakkında da konuştu ve Suudi Arabistan makamlarının ülkeler için belirledikleri kontenjan rakamlarından bahsetti. 2022 yılı için 84 bin hacı adayının kurasının çekildiğini anlatan Ali Erbaş, bu 84 bin vatandaşın ilk 30 binini veya 40 binini kutsal topraklara gönderme imkanı bulacaklarını söyledi.

2022 yılı hac ve umre ziyareti için Diyanet’ten açıklama geldi!

Bu yıl gerçekleşecek olan hac ziyareti için Suudi Arabistan’ın ülke içinden ve ülke dışından toplam bir milyon ziyaretçi kabul etme kararından bahseden Ali Erbaş, konuyla ilgili detayların önümüzdeki hafta netleşeceğini söyledi. Türkiye'den daha önceki yıllarda hacca gönderilen aday sayısının yarısı gibi bir rakamın olabileceği düşüncesinde olduklarını belirten Prof. Dr. Erbaş, konuşmasının devamında net rakam için Suudi Arabistan makamlarının açıklanmasını sıkı bir şekilde takip ettiklerini kaydetti.

Kurası çekilen 84 bin hacı adayı arasında hacca gidecek olan vatandaşların nasıl belirleneceği ile ilgili bir soruya da yanıt veren Ali Erbaş, ilk olarak ilk 30 bin kişiyi alacaklarını, şayet içlerinde gitmeyecekler olursa geriden gelen hacı adaylarını kontenjanın içine dahil edecekleri. Ali Erbaş, hac ziyareti için ikinci bir kura çekiminin olmayacağını da belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal