Bu sebze ve meyveleri buzdolabına koyarken dikkat! Zehirlenebilirsiniz!

Limon tüketiminin ne kadar faydalı olduğunun birçok kez duyuru yaptık ve uzmanlarında limon tüketimine dair teşvikleri oldu. Ancak limonun doğru tüketilmesi hususunda da uyarıyor. Aksi takdirde zararları da ortaya çıkabiliyor. Limon kesik bir şekilde buzdolabına koyulduğunda zehir saçıyor. Bu sebzeleri dolaba koyarken dikkat edin… Detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz.

02.01.2024-11:37 - (Son Güncelleme: 02.01.2024-11:37) Bu sebze ve meyveleri buzdolabına koyarken dikkat! Zehirlenebilirsiniz!

Uzmanlar bölerek buzdolabınıza koyduğunuz bu sebze ve meyvelerin vücuda zarar verdiğini hatırlatmasında bulunuyor. Bu besinleri ağzı açık bir şekilde dolapta bekletiyorsanız, dolapta yer alan diğer besinlere de zararı dokunabiliyor. Hangi sebze ve meyveler olduğunu, haberimizde sizin için ayrıntılı olarak açıkladık.

Antibiyotik deposu soğan

Soğanı ağzı açık buzdolabına koymayın

Virüslere ve bakterilere karşı doğal antibiyotik özelliğini taşıyan soğan, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine desteklik sağlar. Kendisi tam bir antibiyotik deposudur. Buzdolabınızda kesik bir şekilde bıraktığınız zaman, çok hızlı bir şekilde asitlenen soğan tüketildiğinde mide ve sindirime hasar verebilir.

Salata ve içeceklerimizin olmazsa olmaz limon

Limonu ağzı açık bir şekilde buzdolabına koymayın

Limonun faydalarını saymakla bitmez limonu bolca tüketin ancak kontrollü ve doğru muhafaza edilmiş haliyle tüketmeye özen gösteriniz başlıca faydaları da şu şekildedir; ‘‘Kalbi krizi riskini düşürür. Asidiyle böbrek taşlarını önlemede yardımcı olur. Limonun suyu değil, kendisini tüketin. Limon vücudu alkali yapar. Eklem iltihaplarına iyi gelir.’’ Limonu doğru biçimde muhafaza edilmediğinde sağlığınıza da ciddi zararlar verebilir asidik özelliğiyle mide ve sindiriminizle başınızı derde sokabilir.

Kış sebzesi sulu sulu turp

Turpu ağzı açık bir şekilde buzdolabına koymayın

Turpun yapısında bol miktarda antioksidan, potasyum ve kalsiyum yer alır. Turp tüketerek, kalp hastalığına yakalanma ve yüksek tansiyon riskiniz, düşürebilirsiniz. Yüksek tansiyon riskinin azalması doğal olarak felç geçirme ihtimalini de azaltır. Turpta bulunan nitrat ise kan akışının düzenlenmesine yardımcı olur. Asidik özelliği olan bu besini de ikiye ayırdıktan sonra muhafaza edilerek, saklanması gerekir.

Evin en vazgeçilmezi patates

Patatesi ağzı açık bir şekilde buzdolabına koymayın

Kesilen patates asla tüketilmemesi gerektiği konusunda uzmanlar çokça üzerinde duruyor. İçinde bulunan mikroorganizmaların sebebiyle hava ile temasları sonucu zehire dönüşebiliyor. Buzdolabına ağzı açık bir şekilde koymamanız gerekir.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal