09.05.2022-08:07 (Son Güncelleme:23.08.2023-17:27)


1

Eş ve akrabalar öncülük ediyor

Eş ve akrabalar öncülük ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Kent Mezarlığı'nda görev alan kadın gassallar, yaptıkları işin zor olduğunu, bir süre sonra duruma alıştıklarını kaydetti. 11 kadın gassal, yılda ortalama 10 bine yakın ölü yıkadıklarını, birçok cenaze yakınıyla beraber üzülüp ağladıklarını ve yıkama işlemini o şekilde yaptıklarını aktardı.



2

"Eşim alışmam için 15 gün burda bekledi"

"Eşim alışmam için 15 gün burda bekledi"

14 yıldır kadın gassallığı yaptığını kaydeden evli ve 1 çocuk annesi Sevgi Akkaya (36), "Bu işe kendi isteğimle başladım. Çünkü bu son görev, büyük bir hizmet. Bu işi de severek gururlu bir şekilde yapıyorum. Eşim her zaman yanımda olarak bana destek verdi. En ufak üzüntümde bana destek oldu" dedi.Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs döneminde alınan önlemler kapsamında yıkama işlemlerini sürdürdüklerini kaydeden Akkaya, "Tedbirlerimizi alarak bütün hizmetleri yerine getiriyoruz. 14 yılda da yaklaşık 40 binden fazla kişiyi yıkadım" diye konuştu.



3

10 yıldır meslekte olduğuna dikkat çeken Fadime Saçkan (39) ise eşinin desteğiyle işe başladığını kaydetti. Saçkan, "Eşim, alışayım diye buraya 15 gün kadar benimle geldi. İlk zamanlarda zorlandım ama arkadaşların desteğiyle alıştım. Trafik kazaları ve genç ölümlere çok üzülüyorum" diye konuştu.



4

"Bu meslek okumamda yardımcı oldu"

"Bu meslek okumamda yardımcı oldu"

Diyanet Eğitim Merkezi'nden gassallık belgesini aldıktan sonra ilahiyat okumaya karar verdiğini ifade eden Saçkan, "Belgemi aldıktan sonra işe başladım. Daha sonra kendimi geliştirmek için üniversite sınavına girdim. Açık öğretimden de olsa ilahiyat okuyorum. İkinci sınıftayım, bu meslek okumamda etkili oldu" ifadelerini kullandı.



5

"Akraba tavsiyesi ile gassal oldum"

"Akraba tavsiyesi ile gassal oldum"

Akrabasının tavsiyesiyle gassal olduğunu, 10 yıldır işini severek yaptığını kaydeden Kamile Ercan (32), "Bu işe başlamadan önce en büyük destekçim eşim oldu.



6

Ben de ilk başta zorlanacağımı düşündüm. Daha önce bir ölüyle karşılaşmadığım için nasıl olacağını ve nasıl tepki vereceğimi bilmediğim için öyle düşünmüştüm ama zorlanmadım" şeklinde konuştu. Pandemiden dolayı ilk başta gelen koronavirüslü ölümlerde çok korktuğunu söyledi.



7

Ercan, "Her ne kadar önlem alsak da bize bulaşır mı diye korkuyorduk, zamanla buna da alıştık" dedi.



8

Bu korkusuz kadınların anlattıkları herkesin takdirini topladı!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR