Bu hafta vizyonda olan filmler neler? Hangi filmler vizyona girdi? 13 Mayıs 2022

13 Mayıs günü itibariyle sinema salonlarına bu hafta 4'ü yerli olmak üzere toplam 10 film vizyona giriyor. Korku, romantik, macera ve bilim kurgu dalında beyazperdeye gelecek olan filmlerin hangileri olduğu da sinemaseverler tarafından araştırılıyor. Peki, Bu hafta vizyonda olan filmler neler?

13.05.2022-13:33 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:33) Bu hafta vizyonda olan filmler neler? Hangi filmler vizyona girdi? 13 Mayıs 2022

En son vizyonda olan filmler sinemaseverlerin gündeminde yer alıyor. Bu hafta sonunu sinemada geçirmek isteyenler 13 Mayıs itibariyle sinema salonlarında hangi filmlerin yer alacağını ve korku, romantik, macera ve bilim kurgu dalındaki yerli ve yabancı yeni filmlerin konularını araştırıyorlar.

Bu hafta vizyona 4'ü yerli olmak üzere toplam 10 film sinemaseverler ile buluşuyor. Bilim kurgu severler için vizyona Doktor Strange ve Fantastik Canavarlar 3 filmi gelirken keyifli bir hafta geçirerek isteyenler öne çıkan yerli yapımları da merak ediyor.

13 Mayıs 2022 hangi filmler vizyona girdi?

Bu hafta beyazperdeye gelen filmler arasındaki yerli yapımlarda Allah Yazdıysa Bozsun, Korku Takvimi, Kurtuluş Avı, Aşk Çağırırsan Gelir isimli filmler ön plana çıkıyor.

Vizyondaki yabancı yapımlar arasında da animasyon ve bilim kurgu türü filmler dikkat çekiyor. Doktor Strange, Fantastik Canavarlar, Vortex, Tepki, Ejderham ve Ben, Ağustos Böceği ve Karınca gibi filmler 13 Mayıs tarihinden itibaren beyazperdede seyircisini bekliyor.

Allah Yazdıysa Bozsun

Allah Yazdıysa Bozsun

Irmak, ilk ve tek aşkı olan mektup arkadaşı zaman içinde kaybediyor. 30'lu yaşlarına gelen Irmak hayatı kaçırdığı düşünür. En yakın arkadaşı Eliz'in nişanına gitmeden önce aklına gelen hurafeyi gerçekleştirmek isteyen Irmak, yastığının altına Eliz'in evinin anahtarını koyar ve uykuya geçer. Rüyasında Eliz'in nişanlısını görür ve bu rüya onu çok etkiler. Irmak Eliz'in nişanlısını nerede görse kaçmaya başlar ama her zaman seçmekten kaçtığı şeyler bir türlü bırakmaz Irmak'ı

Korku Takvimi

Korku Takvimi

Korku Takvimi filminde kimsesiz olarak büyüyen ve en büyük hayali ünlü bir oyuncu olmak olan Hülya'nın beklediği teklifin gelmesiyle kendisinin de bir türlü anlam veremediği olayla zinciri anlatılıyor. Hülya'nın artık tek hayali başrol olmak değil, içinde bulunmuş olduğu karmaşık durumdan kurtulmak olur.

Kurtuluş Hattı

Kurtuluş Hattı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’ta özellikle teşekkürlerini ilettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatının anlatıldığı Kurtuluş Hattı, Milli Mücadele sürecinde Anadolu ile İstanbul arasında olan bağlantıyı koparmak isteyen işgal kuvvetlerine karşı korunan bir grup vatanseverin hikayesi anlatılıyor.

Doctor Strange

Doctor Strange

Çoklu Evrenin kapılarını açan ve sınırları her zamankinden daha ileri zorlayan, aynı zamanda hem eski hem de yeni mistik yol arkadaşlarının da yardımı ile gizemli yeni bir düşman ile yüzleşebilmek adında Çoklu Evrenin akıl dışı ve tehlikeli alternatif gerçeklerini kat eden Doktor Strange'nin bilinmeyene yolculuk başlar.

Fantastik Canavarlar 3

Fantastik Canavarlar 3

Profesör Albus Dumbledore, güçlü ve aynı zamanda karanlık büyücü Gellert Grindelwald'ın, büyücülük dünyasını kontrol etmek için harekete geçer. Tek başına onu durdurma gücü olmayan Dumbledore, bir Büyüzoolojist olan Newt Scamander'i, büyücüler, cadılar ve fırıncıdan oluşan takımı yönetsin diye görevlendirir. Bu tehlikeli sayılan görev için de eski ve yeni canavarları bir araya getiren takım, Grindelwald'ın giderek büyüyen çiçekler birliği ile çarpışır.

Vortex

Vortex

Önce beyin kanaması geçiren ve daha sonra koronavirüse yakalana Gaspar Noé, son filmi Vortex ile kendi ölümlülüğü ile ilgili düşüncelerini izleyicilere taşıyor. Film, yaşlılık ve bunama konusundan dertli fakat bir o kadar da sevgi dolu bir çiftin hayatının son günlerini anlatıyor.

Tepki

Stephen King Tepki

Stephen King'in aynı adı taşıyan romanından uyarlanmış olan Firestarter, sıra dışı pirokinezi gücüne sahip olan kızın, hem kendisini hem de ailesini ele geçirip kontrol etmek isteyen kötü güçlere karşı savaşır.

Ejderham ve Ben

Ejderham ve Ben

Her yaştaki animasyon tutkunlarının çok fazla ilgisini çekeceği düşünülen Ejderham ve Ben filminde genç gümüş ejderha Ateş Drake ve Ben adlı bir çocuğun dostluğu konu ediliyor. İki kadim arkadaş, ejderhaların diyarı Cennet Vadisi’ne gidebilmek için nefes kesen bir serüvene çıkarlar.

Ağustos Böceği ve Karınca

Ağustos Böceği ve Karınca

Hayalperest bir yapısı olan eğlence düşkünü, tembel mi tembel ağustos böceği ile çalışkan karınca masalı herkesin bildiği bir masaldır. Ağustos Böceği ve Karınca filmi animasyonu ise alışkın olunan hikayeyi yepyeni bir kurgu ve aynı zamanda heyecan dolu bir macera ile sinemaseverler ile buluşuyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal