Bu Durum Maskenin Özelliğini Kaybetmesine Neden Oluyor

Coronavirüs tedbirleri kapsamında bulaş riskini azaltmak için maske kullanılmaya başlandı. Ancak maskeye su veya ter temas ettiğinde özelliğini kaybettiği belirtildi. Bu nedenle uzmanlar yanınızda yedek maske bulundurmanız konusunda uyarılarda bulunarak konuya ilişkin açıklamalar yaptı. İşte detaylar…

17.06.2020-13:47 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-13:21) Bu Durum Maskenin Özelliğini Kaybetmesine Neden Oluyor

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, Covid-19 salgınından korunmak için takılan maskelere ter veya su temas ettiğinde özelliğini kaybedeceğini ifade ederek, "Onun için yazın yanınızda mutlaka yedek maske taşıyın, ıslanınca hemen değiştirin" dedi.

Isınan havalarda kişilerin denize, havuza girdiğini anlatan Yalçın, denizlerin yüzmek için daha güvenli olduğunu fakat sosyal mesafe kuralına uyarak yüzmek, çıkınca da ıslak kalmamak gerektiğini ifade etti.

HAVUZDA SIKI TEDBİR ALINMALI

Havuza girmeden önce sıkı tedbirler alınması gerektiğini vurgulayan Yalçın, konuya ilişkin şu uyarılarda bulundu:

"Havuza girerken duş alınmalı, ayakta terlik veya başka bir şey bulunmalı, bone takılması gerekiyor. Havuz kenarında insanların ortak kullanacağı malzemeler bulunmamalı. Şezlong aralarında 1,5-2 metre mesafeye dikkat edilmeli. Havuzda, kloru belirli noktada tutmak gerekiyor. Havuzlarda bir kişiye, 5-6 metreküplük alan ayırmak lazım. Havuzun büyüklüğü, yüksekliği ve derinliğine göre bu değişir. Havuzun hacmine göre metrekare hesabı yapılmalı."

"SPOR YAPARKEN MASKE KULLANMAYIN!"

Çocukların sosyal mesafe kuralına uymaları zor olacağı için çocuk havuzlarının açılmasında sakınca olabileceğini belirten Yalçın, hastalıklı bir çocuk havuza girdiği zaman mesafeyi koruyamayacağı için riskin artabileceğini dile getirdi. Yalçın, salgının bir anda yok olmayacağını belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Salgın belirli bir süre pik seviyesine çıktıktan sonra düşüyor ama sıfırlanmayacak. Burada önemli olan önlemleri sürdürerek maske takmak, el yıkamak, sosyal mesafeyi korumak. Eğer tedbirlere devam edilmezse yine yükselişe geçer. Hava da ısındı, sıcak havada maske takmak zor olacak. Maskeye ter veya su temas ettiğinde hiçbir anlamı kalmaz, dikkatli olmak gerekiyor. Onun için yazın yanınızda mutlaka yedek maske taşıyın. Islanan maskenizi hemen değiştirin. Spor esnasında maske kullanmayın. Hem terle ıslanır hem de ağır spor yaparken akciğerlerde sıkıntı yaratabilir ancak yürüyüşlerde maske kullanılmalı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal