03.03.2020-08:59 (Son Güncelleme:27.04.2024-07:21)


1

Çok sık baş ağrılarınız oluyor ve bu durum da migreninizi tetikliyorsa, tedavi için birçok yöntemi denemiş olabilirsiniz. Fakat yapmanız gereken en basit yöntemlerden biri tükettiğiniz besinlere dikkat etmektir. Sizin için migrenle savaşan mucizevi besinleri bir araya getirdik. İşte migren ağrılarına iyi gelen besinler…



2

Havuç ve Salatalık

Havuç ve Salatalık

Migren sıkıntısın da en büyük etken su tüketimidir. Su içmenize yardımcı olan karpuz, havuç, salatalık ve kereviz gibi yiyecekleri tüketmek de dehidrasyon sağlayacaktır. Dehidrasyon baş ağrısının önde gelen nedenleri arasındadır. Bu bakımdan su seviyenizi kontrol altında tutmanızda fayda var.



3

Avokado

Avokado

Avokado migrenlerle savaşmada etkili bir besindir. Lutein ve zeaksantin gibi antioksidanlar bakımından zengin olan avokado, şiddetli baş ağrınızı gidermek için tüketilebilir.



4

Tatlı Patates

Tatlı Patates

Tatlı patatesler de migrenle savaşmanıza yardımcı olur. C vitamini bakımından zengin, B1 vitamini ve potasyum içerir. Baş ağrılarından acı çekerken, tatlı patates tüketmek ağrıyı azaltır ve sizi sakinleşmenizi sağlar.



5

Somon

Somon

Tam olarak omega-3 yağ asitleri ve vitamin B-2 içeren somon, sık baş ağrıları geçirenler için mucizevi besinler arasında yer alır. Ayrıca iltihabı azaltır ve genel olarak migrenle savaşmaya yardımcı olur.



6

İncir

İncir

İncir, iltihabı azaltmak ve baş ağrılarını uzaklaşmaya yardımcı olan potasyum içermektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR