Bu Besinler Hipertansiyona İyi Geliyor

Hipertansiyon yani yüksek tansiyon günümüzde çok sık karşılaşılan bir durum. Peki, hipertansiyona neden olan durumlar nelerdir? Hipertansiyona iyi gelen besinler hangileridir? Hipertansiyon görülme riski kimlerde daha yüksek? Konuya ilişkin detaylar haberimizin içeriğinde...

05.06.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-15:35) Bu Besinler Hipertansiyona İyi Geliyor

Hipertansiyon kan basıncının normalden yüksek olması durumudur. Hipertansiyon hastası olan kişi sayısı yaş ilerledikçe artmaktadır. Hipertansiyon hakkında derlediğimiz bilgiler için haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

HANGİ FAKTÖRLER HİPERTANSİYON RİSKİNİ ARTTIRIYOR?

  • Aile geçmişinde hipertansiyon olanlar
  • Kolesterol gibi kalp damar hastalık problemi bireyler
  • Kortizol vb hormonal ilaç kullananlar
  • Aşırı tuz tüketmek
  • Obezite
  • Aşırı alkol tüketmek

HİPERTANSİYONA İYİ GELEN YİYECEKLER NELERDİR?

Limon

Limon kan damarlarının esnekliğini sağlar. Böylelikle kan basıncında düşüşü sağlamaktadır. Düzenli tüketiminde kan basıncının yükselmesini engellediği bildirilmiştir

Sarımsak

Sarımsağın içeriğinde nitrik asit ve hidrojen sülfür bulunmaktadır. Bu iki etmen kan basıncını düşürücü etkiye sahiptir.

Muz

Muz potasyum ve fosfor minerallerini bol miktarda içermektedir. Bu mineraller kalp damar sağlığını koruyucu etkileri vardır.

Domates

Domatesin içeriğinde likopen maddesi bulunmaktadır. Bu madde antioksidant özellikte aynı zamanda kolesterol düşürücü etkiye sahip olmasından dolayı kalp damar sağlığı üzerinde olumlu etkileri var.

Kereviz

Kereviz ftalit adında bir madde içermektedir. Bu madde ve damar sağlığında koruyucu etkiye sahiptir.

Muz

Muz potasyum ve fosfor minerallerini bol miktarda içermektedir. Bu mineraller kalp damar sağlığını koruyucu etkileri vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal