Bu belirtiler olanlar dikkat yeni nesil hastalık kendini gösterdi! Cinsel isteksizlik, uyku sorunu ve iştah problemi yaşayanlar hastalığınızın yeni adı belli oldu

Kişilerin yaşadığı sorunları atlatamaması fiziksel ve ruhsal anlamda depresyon etkilerini öne sürmektedir. Son dönemlerde gündeme gelen ve sıklıkla karşılaşılan maskeli depresyon diğer adıyla örtülü depresyon en merak uyandıran türlerden olurken etkileri ve belirtileri de merak uyandırdı. İşte, yeni nesil hastalık olarak adlandırılan örtülü depresyon hakkında tüm detaylar...

29.06.2022-22:34 - (Son Güncelleme: 29.06.2022-22:34) Bu belirtiler olanlar dikkat yeni nesil hastalık kendini gösterdi! Cinsel isteksizlik, uyku sorunu ve iştah problemi yaşayanlar hastalığınızın yeni adı belli oldu

Mutlu gibi dışarıya gösterişler yapma olduğundan farklı duygulara bürünme günümüzde fazlasıyla yaşanmaktadır. Bunların devamında ise kişi kendi halinden mutlu olmadığından depresyona girme adımları başlamaktadır. Uzman Klinik Psikolog Mustafa Eldek, depresyon belirtileri ve neler yapılması gerektiği konu hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Depresyon 40 yaş altında görülüyor!

Yapılan araştırmalar üzerine depresyona giren kişilerin 40 yaş altında olduğu kaydına varıldı. Her dört kişiden birinde görülen depresyon kişilerde iştah değişikliği, uyku sorunu, hayattan zevk almama, unutkanlık ve motivasyon bozukluğuna neden olmaktadır. Bunların yanı sıra depresyondaki kişilerde özellikle cinsel işlev bozukluğuna rastlanılmaya başlanıldı.

Örtülü depresyon

Maskeli depresyon: Örtülü depresyon

Depresyon kendi içerisinde major depresyon, distimik depresyon, psikotik depresyon, atipik depresyon, mevsimsel depresyon, premenstrüel depresyon gibi birçok alt başlık üzerinden incelenir. Bu depresyon türlerinden olan örtülü yani maskeli depresyon ise en çok karşılaşılan durumlardandır. Maskeli depresyonda olan kişiler duygularını tam anlamıyla ifade edemez ve bir süre sonra tepkilerini bedensel yollarla gösterir.

İştah ya çok ya da tamamen azalır

Kalabalık ortamlarda mutlu gözükmek için maske takılırken bir süre sonra zor geleceğinden sorunlar başlar. Kişiler yaşadıkları duyguları reddettiği sürece birçok sorun ile karşı karşıya kalacaktır. Beden dili sizi bir süre sonra ele verirken kişilerde uyku bozuklukları, iştah dengesizliği ve belli başlı sorunlar meydana gelecektir.

Depresyon beliritleri

Gözyaşı dökmeden de ağlanabilir

Birçok kişi dışarıya mutlu gözükse de içinin kan ağladığı dönemler yaşamaktadır. Yaşanan olaylara karşı gülse de içten mutlu olmadığı bilinir. Bu tür yapıya sahip kişiler kalabalıklar arasında tek hisseder ve yavaş yavaş depresyon belirtileri başlar. Uyku sorunları, ağrı, cinsel sorunlar ve dermatolojik sorunlar baş göstermeye başlar. Bu durumda iste kişilerin yardım alması tavsiye edilir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal