BTS Üyeleri Servet Kazanacak

Yeni şarkıları Dynamite ile rekorları alt üst eden dünyaca ünlü K-pop grubu BTS'in yıldızları, büyük bir servet sahibi olmak üzere. Kendi plak şirketlerinden hisse alan grup üyelerinin her biri ekim ayındaki halka arzdan sonra tahmini 9 milyar 230 milyon won (yaklaşık 58 milyon TL) kazanacak.

12.09.2020-12:20 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-12:19) BTS Üyeleri Servet Kazanacak
Son çıkan parçaları Dynamite ile YouTube'da ve müzik listelerinde rekorlarlar kıran Güney Koreli müzik grubu BTS, bugünlerde plak şirketleriyle gündemde. 2013'ten beri şarkılarını yayınlandığı Big Hit Entertainment adlı müzik şirketinin gelirinin yüzde 85'inini oluşturan K-pop grubu, artık aynı firmanın hisselerine de sahip.

Reuters'ın haberine göre Big Hit CEO'su Bang Si-hyuk, şirketindeki 478 bin 695 adi hisse senedini BTS'e devretti. Bu, grubun yedi üyesinin her biri için 68 bin 385'er hisseye denk geliyor.

Bu hisselerin değerini tam olarak bilmek zor olsa da Reuters, Ekim ayında ilk kez halka arz edilecek müzik şirketinin kendi klasmanında en üst seviyede fiyatlandırılması halinde her bir üyenin 9 milyar 230 milyon won'a (yaklaşık 58 milyon TL) kadar para kazanabileceğini tahmin ediyor.

Big Hit, Çarşamba günü sunduğu başvuru formunda hisseleri geçen ay BTS'ye vererek büyük sanatçılarla uzun vadeli ortaklığı güçlendirmeyi ve moral artırmayı amaçladığını bildirdi.

Bu hamleyi benzeri görülmemiş olarak tanımlayan New York Üniversitesi'nden Jeff Peretz, NBC'ye şunları söyledi: 'Gelecek böyle olabilir, fakat genellikle tam tersi olur: Sanatçılar sahip olacakları kendi müzik şirketlerini oluşturur, daha sonra da diğer sanatçıların kendilerine imza atmalarını sağlamaya çalışarak şirketi büyütürler.'
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal