'BTS İle K-pop Tarihinde Yeni Bir Sayfa'

Güney Koreli BTS grubu tüm dünyada olduğu gibi ABD'de de yükselmeye devam ediyor. Grup, Dynamite parçasıyla Billboard Hot 100 listesine ilk sıradan giren ilk Güney Koreli grup oldu. Cumhurbaşkanı Moon 'K-pop tarihinde yeni bir sayfa' yorumunu yaptı.

01.09.2020-11:21 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-11:16) 'BTS İle K-pop Tarihinde Yeni Bir Sayfa'

Özellikle radyolarda farklı dildeki şarkılara ön yargıyla yaklaşılan ABD'de, dinlenme-radyolarda çalınma- satış rakamları başarısına göre oluşturulan ve müzik endüstrisindeki başarının en büyük kriterlerinden biri kabul edilen Billboard Hot 100 listesinin birinci sırasına ilk kez Güney Koreli bir isim yerleşti.

Sputnik'in haberine göre, şarkıları Korece olmasına rağmen daha önce de pek çok kez ABD'deki listelerde üst sıralarda yer alan BTS grubunun 21 Ağustos'ta çıkardığı Dynamite adlı şarkısı, Billboard Hot 100 listesine ilk sıradan giriş yaptı.

BTS, Cardi B, Drake Gibi İsimleri Geride Bırakmış Oldu

Grubun, tamamı İngilizce ilk şarkısı Dynamite, 101.1 milyon izlenme ile rekor kırıp 'YouTube'da ilk 24 saat içinde en çok izlenen video' olmuştu.

Nielsen Music/ MRC Data, şarkının dinleyiciyle buluştuğu ilk hafta ABD'de dijital platformlarda 33.9 milyon kez dinlendiğini ve 300 binlik bir satış rakamına ulaştığını açıkladı. Dynamite dijital platformların yanı sıra plak ve kaset olarak da satışa sunuldu.

LİSTE TARİHİNE GEÇEN 43 ŞARKIDAN BİRİ

Resmen 1958'de oluşturulan Billboard Hot 100 listesinde ilk sıra bugüne kadar 1000'den fazla şarkı arasında el değiştirdi ama listeye direkt ilk sıradan girmeyi başaran Dynamite dahil yalnızca 43 şarkı var.

ASYALI SANATÇILAR AÇISINDAN BİR İLK

7 kişiden oluşan BTS (RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V, Jungkook) son albümleri Map of the Soul:7'deki On şarkısı ile mart ayında da Billboard Hot 100 listesinin 4 numarasına yükselebilmişti.

Listenin ilk sırasına yerleşen ilk Asyalı sanatçı ise Japon sanatçı Kyu Sakamoto. Sakamoto, Haziran 1963'te 'Sukiyaki' adlı parçasıyla 3 hafta boyunca ilk sıradaki yerini kaptırmamıştı.

BTS'ten önce yalnızca iki grup Billboard Hot 100 listesinin ilk sırasına yerleşmişti: Aerosmith ve Jonas Brothers. Nitekim Jonas Brothers, Twitter hesabından bu bilgiyi paylaşarak 'Kulübe hoşgeldiniz çocuklar' diye yazdı.

Kanadalı R&B yıldızı The Weeknd de yine Twitter hesabında BTS'in bu başarısını alıntılayarak 'Çok hoş. Asyalı sanatçılar için çok büyük bir olay. BTS'e kocaman tebrikler' notunu düştü.

BTS'e CUMHURBAŞKANI'NDAN TEBRİK

BTS, Mayıs 2018'de çıkan yeni albümü Love Yourself: Tear sayesinde Billboard 200 müzik listesinde de 1. sıraya oturmuş ve bunu başarabilen ilk Güney Koreli sanatçı olmuştu. Billboard, bu albümün 'son 12 yılda zirveye oturan, daha çok yabancı bir dilin hakim olduğu parçaların yer aldığı ilk albüm' olduğunu da açıklamıştı.

Hot 100 listesi birinciliği ve Grammy adaylığını ne kadar istediklerini daha önce birçok kez dile söyleyen BTS üyeleri, Billboard'un açıklaması sonrası mutluluklarını dile getirdi. 

Güney Kore lideri Moon Jae-in'den de tebrik geldi. Grubun 'K-Pop tarihinde yeni bir sayfa açtığını' söyleyen Moon, bu başarının 'yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi nedeniyle zor zamanlar yaşayanlar için umut mesajı taşıyan bir şarkıyla kazanılmış olmasını ise özellikle anlamlı' buldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal