Brusella Salgını İçin Tazminat

Çin'de brusella bakterisine karşı aşı üretimi yapılan laboratuvarda gerçekleşen bir kaza sonucu, bakterinin yayılmayacağına garanti verilmişti. Brusella bakterisi ise 3 binin üzerinde kişiye bulaştı.

18.09.2020-12:38 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-12:20) Brusella Salgını İçin Tazminat

Çin’in Lanzhou kentinde ilk kez geçen yaz bir ilaç firmasının tesislerinden yayılan “brusella” bakterisinin şu ana kadar 3 bin 245 kişiye bulaştığı tespit edildi.
Pengpai haber sitesinin yazdığına göre, ilk defa geçen yıl 24 Temmuz’da, brusella bakterisine karşı aşı üreten ilaç firmasının laboratuvar çalışmalarındaki ciddi ihmalkarlık salgının ortaya çıkmasına neden oldu.

Brusella bakterisine karşı aşının üretimi sırasında, buhar emisyonlarının yanlış ve hatalı sterilizasyonu ve bunun rüzgarlarla atmosfere yayılması bakterinin yayılmasına sebep olan etkenler arasında gösteriliyor. Gerçekleşen kaza ilk ortaya çıktığında ilaç firması yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, bakteri içeren atık gazların oluşturduğu aerosolün (bir katının veya bir sıvının gaz ortamı içerisinde dağılması) havada yalnızca sınırlı bir alanda hareket edebileceği öngörüldüğü ve dozunun da düşük olduğu gerekçesiyle tehlikeli olmayacağı ve çok sayıda kişiye bulaşmayacağı güvencesi verilmişti.
Kaza sonucu yayılan bakterinin çok sayıda kişiye bulaşmasının ardından Çinli şirket, 8 çalışanına ceza verdiğini belirtti ve bakterinin bulaştığı tespit edilen kişilere tazminat ödeneceğini duyurdu.

BRUSELLA HASTALIĞI NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Brusella hastalığı, insanlarda çiğ et ve pastörize edilmemiş süt içerebilen kontamine besinler sebebiyle yayılma gösterebiliyor. Ayrıca Brusella, keçi, sığır, koyun, domuz, köpek gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalıktır. Patojen bakteriler enfekte olmuş hayvanın eti, sütü, idrarı veya dışkısı ile direkt temas sonucu insan vücuduna geçebiliyor. Ateş, yorgunluk terleme, kas, eklemler ve veya karında ağrıları, iştah ve kilo kaybı ile öksürük ve baş ağrısı hastalığın semptoları arasında yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal