Brüksel'in Meşhur Yemekleri

Belçika'nın başkenti Brüksel yoğun göçmen nüfusundan dolayı her kültürden lezzetlerle buluşmaya olanak sağlayan bir şehir. Brüksel'i ziyaret edecekseniz ve dönmeden nelerin tadına bakmalıyım diye düşünüyorsanız gelin birlikte bakalım.

15.06.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:37) Brüksel'in Meşhur Yemekleri

Belçika'nın başkenti Brüksel yoğun göçmen nüfusundan dolayı her kültürden lezzetlerle buluşmaya olanak sağlayan bir şehir. Her köşe başında farklı bir kültürün yemek zevkini görebilirsiniz. Brüksel'de hep severek tükettiğimiz yemekleri de farklı soslar ve farklı sunumlarla tatmamız mümkün. Fakat farklı kültürlerin ortak noktada buluştuğu bir şehir olması Brüksel'in meşhur yemekleri olmasını engellememiş. Şehrin kendine özgü yemekleri bazıları için kendi kültürünü aratmıyor bile.

Waffle

Aslında oldukça aşina olduğumuz Waffle Belçikalıların en sevdiği tatlılardan. Bu kadar sevgi sonucunda Brüksel şehrinin her yeri Waffle stantlarıyla dolmuş. Görünüşte bizdekinin aynısı gibi dursa da gidenler mutlaka Brüksel'de de denemek gerektiğini söylüyor. Genellikle üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis ediliyor.

Carbonnade Flamande

Genellikle sığır etinin bira ile marine edilmesiyle yapılan bu yemek alkol kullanmayanlar için uygun değil. Alkol kullananlar ise etin yumuşaklığını ve sebzelerin lezzetini çok sevecektir. Brüksel'in meşhur yemekleri arasında Türkiye'de denk gelip tatma ihtimalimizin düşük olduğu yemeklerden.

Patates Kızartması

Evet belki de Brüksel'in meşhur yemekleri arasında en çok aşina olduğumuz lezzet patates kızartmasıdır. Fakat burada patates kızartması sokak lezzetleri kategorisinde. Şehrin hemen hemen her yerinde patates kızartması satan işletmelere ve stantlara rastlayabilirsiniz. İsterseniz külahta veya küçük kaselerde satılanlarından alıp gezerken atıştırabilirsiniz. İsterseniz de sandviç şeklinde yapılan mitraillettelerden alıp bizim ekmek arası patatesimizle arasındaki farka bakabilirsiniz.

Midye

Midye kültürüne ne kadar aşina olsak da Brüksel lezzetleri arasında yer alan midye yine alkol kullanmayanlar için uygun değil. Değişik soslarla ve kaplarda sunumu yapıldığı için elinize alıp gezerek yiyebileceğiniz yemeklerden değil.

Buradaki midyeyi Brüksel'e özgü lezzetler arasına sokan fark bira veya beyaz şarap ile marine edilmesi.

Boulets

Bu yemeği bildiğimiz köfteden ayırıp Brüksel lezzetleri arasına sokan unsur domuz etinden yapılıyor olması. Sığır eti ve domuz eti karışımıyla elde ediliyor. Farklı çeşitleri de yapılan Belçika köftesini farklı restoranlar arasından size en uygunu seçerek deneyimleyebilirsiniz.

Lapin La Kriek

Brüksel'in meşhur yemekleri arasında ilk sıralarda göreceğimiz yemeklerden birisi olan lapin la kriek tavşan bacağının bira ile marine edilerek pişirilmesiyle yapılıyor.

Anguille Au Vert

Yılan balığından yapılan bu yemek genelde maydanoz, adaçayı gibi otlarla pişirildiği için yeşil bir görüntüde oluyor. Balık ürünlerini sevenler için Brüksel'e özgü lezzetler arasında şans verilmesi gereken yemeklerden bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz.

Dame Blanche

Dame blanche üzeri eritilmiş Belçika çikolatasıyla süslenen bir dondurma. Brüksel'de halk tarafından oldukça sevilen ve sık tüketilen dondurmayı sizde seviyorsanız bu çeşidini de deneyebilirsiniz.

Filet Americaine

Rendelenmiş dana etinden yapılan bu yemek genelde patates kızartması ile birlikte sunulur. Çok az pişirildiği için her damak zevkine hitap etmeyebilir.

Steak Tartare

Sığır etinin mayonez, tabasco sosu ve kapari ile pişirilmesinden oluşuyor. Üzeri yumurta sarısı ve maydanoz ile süsleniyor. Genelde müşterinin masasında hazırlanan bu yemeği yemek işini şova dönüştürmeyi sevenler mutlaka denemeli.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal