Seattle Seyahat Rehberi

Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeybatısında yer alan Washington Eyaletine bağlı olan Seattle aynı zamanda ülkenin en büyük finans ve kültür merkezlerinden biri sayılıyor. Kanada sınırında yer alan Seattle’da gezilecek yerler ve doğal güzellikler de bir hayli fazla.

15.06.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 15.06.2020-17:39) Seattle Seyahat Rehberi

Amerika Birleşik Devletleri’nin kuzeybatısında yer alan Washington Eyaletine bağlı olan Seattle aynı zamanda ülkenin en büyük finans ve kültür merkezlerinden biri sayılıyor. Kanada sınırında yer alan Seattle’da gezilecek yerler ve doğal güzellikler de bir hayli fazla. Hem konumu hem de şehir kültürü oldukça güzel olan bu şehri gezmek isteyenleriniz için Seattle seyahat rehberi hazırladık. Peki, Seattle’a nasıl gidilir?

Seattle’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Amerika Birleşik Devletleri’ne ulaşım havayolu sayesinde gerçekleştiriliyor. Sizlere söylemek istediğimiz şeylerden biri de ABD’nin birçok şehri gibi Seattle’a da direkt uçuşlar maalesef bulunmuyor. Ülkemizden Seattle’a Chicago aktarmalı uçuşlar ile yaklaşık 18 saatlik bir yolculuk sonrasında varabilirsiniz. Seattle’da gezilecek yerler için hazırladığımız Seattle gezi rehberi faydalı olacaktır.
Seattle’da Gezilecek Yerler

• Pike Palace Market
Seattle’ın en meşhur yerlerinden biri olan Pike Palace Market, 1906 yılında kurulmuş ve Amerika Birleşik Devletleri’nin en eski gıda ve çiftlik pazarı olma özelliğine sahip. Kapalı ve açık pazar alanlarına sahip olan Pike Palace Market hediyelik eşya ve el sanatı ürünler de sattığı için turistler tarafından da oldukça sık ziyaret ediliyor.
• Seattle Akvaryum
1977 yılın da Pier iskelesi üzerinde kurulan ve açılışı gerçekleştirilen Seattle Akvaryumu birbirinden farklı onlarca türe ait sergilere de ev sahipliği yapıyor. Deniz hayatı hakkında çok büyük bir bilgi birikimine sahip olmanıza imkan sağlayan Seattle Akvaryumu, 12 farklı kategoriye ayrılmış ve farklı ekosistemlerin de gösterildiği gözde bir mekan.
• Pionner Meydanı
19.yüzyılın Romanesk havasını yansıtan Pionner Meydanı, Amerika Birleşik Devletleri’nin Ulusal Tarihi Miraslar Listesi’nde yer alıyor. Şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Pionner Meydanı, bir dönemin korkulu rüyası haline gelmiş olan büyük Seattle Yangınında ahşap evlerinin birçoğu yanarak yok olmuş. 1900’lü yılların başında beton binalar yapılmaya başlanmış Pionner Meydanı’nı da Seattle’da gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
• Union Gölü
Seattle Seyahat Rehberi içinde kendine yer bulan Union Gölü’de ziyaret edilmesini tavsiye ettiğimiz yerlerden biri. Üzerinde bulunan yüzen evleri ve yüzen uçak pisti ile Union Gölü Seattle’ın en çok ziyaretçi ağırladığı yerlerden biri. Şehir halkının da yelken, su kayağı ve kürekçilik gibi aktiviteler için sık sık ziyaret ettiği Union Gölü geçmişinde de Kızılderili yerlilerine ev sahipliği yapmış.
• Burke Müzesi
Washington Eyalet Yönetimi tarafından 1899 yılında kurulan ve Kuzey Amerika’nın en büyük doğal tarih müzelerinden biri olan Burke Müzesi, birçok geçici sergiye ev sahipliği yapıyor. Bütün bunların yanı sıra içerisinde biyoloji, jeoloji ve antropoloji gibi araştırma alanlarına air 16 milyondan fazla esere ve 20 bin yıllık fosillerden oluşan koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor.
• Jimi Hendrix Heykeli
Eğer 1960’lı yılların en meşhur müzik dehası Jimi Hendrix’i seviyorsanız mutlaka ve mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz heykel 1997 yılında yapılmış. Seattle seyahat rehberi hazırlarken Jimi Hendrix Heykelini es geçmek istemedik. Sizler için hazırladığımı Seattle seyahat rehberi burada son bulsa da Seattle’da gezilecek yerler burada son bulmuyor elbette. Daha fazlası için şehirde istediğiniz yere gidebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal