Brooklyn'de uyuşturucunun kökünü kazıyan camii imamından Erdoğan'a övgü dolu sözler! Siz İslam dünyasının liderisiniz!

Diyanet Vakfı’nın her sene verdiği bir ödül olan “İyilik Ödülü”nü bu yıl kazananlardan biri New York’taki Takva Camii’nin imamı Siraj Wahhaj oldu. Wahhaj, Brooklyn’de 40 gün 40 gece uyuşturucu nöbetlerine liderlik ederek kentte 15’den fazla batakhanenin kapatılmasına öncülük ederek semtini temizleyen bir kahraman olarak tanınıyor.

18.03.2022-10:05 - (Son Güncelleme: 18.03.2022-14:21)

Amerika Birleşik Devletleri’nde Hristiyan bir ailede doğan Siraj Wahhaj, 18 yaşında İslamiyet’le tanışmış. Wahhaj’ın yakın çevresindeki akrabaları onu Hristiyan bir kanaat önderi olacağını düşünse de, kilise eğitimlerine gitmeyi sürdürürken Müslüman olan Siraj Wahhaj’ın bu kararı etrafında bulunan bir çok kişiye de ilham vermiş. Siraj Wahhaj, o günlerden sonra yalnızca çevresinde değil New York Brooklyn’de yer alan ve imamlığını yaptığı Takva Camisi ile o bölgede yaşayan binlerce insana yol gösteren bir rol model niteliğinde. Onu etrafındaki insanlara sevdiren ve kıtaları aştırarak ülkemiz ile tanıştıran hikayesi ise yine bir insani mücadeleden geliyor.

40 gün 40 gece eylemler

Türkiye Diyanet Vakfı’nın verdiği İyilik Ödülleri aracılığıyla Türkiye’nin konusu haline gelen Siraj Wahhaj, ödüle uzanan hikayesini şu ifadelerle anlattı:

“Brooklyn’deki camimizin yakınlarında bulunan 15’ten fazla uyuşturucu, suç ve hücre evini 40 gün 40 gece aralıksız eylemler yaparak kapattırdık. Müslümanlar olarak bu suç ve günah yuvalarının kapatılması için şehrin Müslüman olmayan ancak bu çetelerden rahatsızlık duyan kesimlerinin de sesi olduk. Uyuşturucu ve suçtan temizlediğimiz bu bölgeler artık şehrin en güvenli noktalarından biri.”

New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu İmamı Siraj Wahhaj, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek “Siz İslam dünyasının liderisiniz.” dedi.

Konuşma süresini Erdoğan'a verdi

Erdoğan, Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) uyarınca The Manhattan Center'da organize edilen “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” konferansına katılım sağladı. Konferansta konuşma sırası ona gelen New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu İmamı Siraj Wahhaj, sahneye geldikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a adeta övgüler yağdırdı.

Konuşma süresini Erdoğan'a verdi

Hatta öyle ki Wahhaj, kendisine tanınan süreyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a devretmek istediğini ifade eden İmam Wahhaj, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu şekilde seslendi:

“Sayın Başkan (Recep Tayyip Erdoğan). Bana ayrılan süreyi size bırakıyorum. Sayın Başkan, siz 83 milyonluk Türkiye'yi yönetmek gibi muazzam bir iş yapıyorsunuz. Muazzam bir iş. Çok büyük bir iş. Türkiye, dünyada en fazla nufüsa sahip olan 19. ülke. Dolasıyla büyük bir iş başarıyorsunuz. Benim görüşüme göre, siz tüm dünya müslümanlarının liderisiniz.”

Yalnızca Allah rızası için

Brooklyn’de yaptığı eylemler sırasında kimseden bir karşılık beklemediğini ve yalnızca Allah rızası için bunları yaptığını söyleyen Siraj Wahhaj, “Kendi devlet başkanımın ödül vermemiş olması bizi üzmüyor. Biz zaten kimseden ödül beklemedik ama Sayın Tayyip Erdoğan’ın bana bu İyilik Ödülü’nü takdim etmesi dünyada bizi izleyen, yaptığımız şeyleri gören Müslümanların da olduğunu, İslam alemi ve insanlığın iyi yerlere gelmesi için yaptığımız şeylerin doğruluğunu bizlere bir kez daha hatırlattı.” şeklinde konuştu.

Mücadeleye devam

İleriki hayatında da uyuşturucu başta olmak üzere tüm günahlar ile mücadele etmeye devam edeceğini söyleyen Wahhaj, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Ne iyilik yaparsanız kendiniz için yapmalısınız. Bir ödül bekleyerek bir iş yapılmamalı zaten. Yaptıklarımız Allah tarafından sürekli izleniyor. Ben hayatım boyunca mücadelemi sürdüreceğim. Yaptığınız her işte Allah ve Hz. Peygamber’i takip ederseniz başarısız olmazsınız, onlar için yaptıklarımız zaten bizlere başarının anahtarını getirecektir.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal