06.09.2021-08:28 (Son Güncelleme:06.09.2021-09:25)


1

Brezilya ile Arjantin arasında oynanan Dünya Kupası eleme maçına tarihi bir olay damga vurdu. Brezilya sağlık kurulu yetkilileri İngiltere'den gelen bazı Arjantinli futbolcuları sınır dışı etmek üzere sahaya girmesi nedeniyle sahada olaylar yaşandı.



2

Brezilya-Arjantin maçı tarihi bir olayla sarsıldı. Brezilya'nın Arjantin'i konuk ettiği maçta saha kenarında öncelikle başlayan ve sonrasında oyun alanına yansıyan olaylar nedeniyle Arjantin Milli Takımı ve hakemler soyunma odasının yolunu tuttu. Brezilya ve Arjantin gibi iki dev takımın karşılaştığı olaylar büyük yankı uyandırdı.



3

Olayların yaşanma nedeni olarak bazı Arjantinli futbolcuların İngiltere'den gelerek karantina sürecine girmeden Brezilya'da sahaya çıkmaları olduğu öğrenildi. Brezilya yetkilileri de sahada olan bu futbolcuları maç oynanırken sahaya girerek karantinaya alınmak istendiler. Bu durum Arjantin Milli Futbol Takımı tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Arjantin Milli Takımı'nın Dünya yıldızı Lionel Messi başta olmak üzere Arjantinli futbolcular yaşanan duruma tepki gösterdi.



4

Sonrasında Arjantinli futbolcular soyunma odasının yolunu tuttular. Ayrıca maçın hakemleri de yaşanan olaylar nedeniyle soyunma odasının yolunu tuttular. Yaşanan olaylardan sonra yıldızların maçı askıya alındı.



5

Brezilya-Arjantin maçının 7'nci dakikasında Brezilya Ulusal Sağlık Kurulu Yetkilileri, İngiltere'den gelen Arjantinli futbolcular Emiliano Martinez, Lo Celso, Romero ve Buendia'yı Brezilya Sağlık Protokolleri'ni ihlalleri nedeniyle futbolcuları karantinaya alma isteği nedeniyle oyuna girdiler. Öncelikle sahanın dışında başlayan ve sonrasında yeşil zemine de yansıyan olaylardan sonra Arjantin Milli Takımı ve hakemler soyunma odasının yolunu tuttu.



6

Yaşanan olaylarla ilgili Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) bir açıklama yaptı. Brezilya-Arjantin maçının ertelendiğini açıklayan kuruluş, Hakem ve gözlemcilerin ise maç raporunu FIFA Disiplin Komitesi'ne ileteceğini ve son kararın yine FIFA Disiplin Komitesi tarafından açıklanacağını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR