Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Brent petrolün uluslararası piyasalarda varil fiyatı 10 Mayıs 2022 Salı

Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlardan sonra internet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de petrol fiyatları ile ilgili oldu. Peki brent petrolün varili ne kadar? Brent petrol varili ne kadara satılıyor? Tüm detaylar haberimizde.

10.05.2022-00:11 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-00:11) Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? Brent petrolün uluslararası piyasalarda varil fiyatı 10 Mayıs 2022 Salı

Rusya- Ukrayna savaşının başlamasınınn ardından tüm dünyada petrol konusunda sorunların ortaya çıkması ve Rusya'dan petrol ithalatı yapılmak istenmemesiyle birlikte akaryakıta peş peşe gelen zamlar vatandaş tarafından takip ediliyor. Peki akaryakıta gelen zamlardan sonra Brent petrol ne kadara satılıyor? Brent petrolün varili ne kadar? Brent petrol ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Brent petrol varili ne kadar

Brent petrolün varilinin dünya içindeki piyasalarda 9 Mayıs Pazartesi itibariyle 112.10 dolarla işlem gördüğü biliniyor. Geçtiğimiz Cuma Brent petrolün varili 113.50 dolar seviyesine yükselmiş ve Cuma gününü 112.39 dolarla tamamlamıştı. 9 Mayıs Pazartesi sabah saat 09.26 dakikalarında Brent petrolün varilinde 0.25 bir gerileme kaydedilerek 112.10 dolar olarak belirlendi. Aynı zamanlarda Batı Teksas türü olarak satılan ham petrol varili 109.33 dolar seviyesinde satıldı. Çin'de başlayan ve devam etmekte olan koronavirüs hastalığının fiyatlar düşüşünde etkisi olduğu tahmin ediliyor ve bu virüsün küresel anlamlarda petrol ekonomisini etkileyeceği yönünde kaygılar da devam ediyor. 

Brent Petrol Varili Kaç Dolardan Satılıyor

Çin'de uygulanan sıfır tolerans politikasının hiçbir şekilde gevşetilmemesi ve bunun üzerine Şanghay kentinde tedbirlerin daha da sıkılaşması küresel anlamda daha çok baskıların artacağına yönelik endişeleri de beraberinde getiriyor. Diğer taraftan Suudi Arabistan'ın yakın zamanda petrol fiyatlarını düşüreceğine dair açıklamaları dünyanın her yerinde petrol talebinin düşüş beklentisini yükseltiyor. Suudi Arabistan'ın Haziran ayında ham petrol fiyatlarında Asya ve Avrupa alıcıları için düşüreceği tahmin ediliyor.

Rusya'nın petrol ithalatı yasağı müzakeresi

Avrupa Birliği üyelerinden olan Rusya'da petrol ithalatının yasaklanması gündemdeydi ve konuyla ilgili yeni yaptırımların belirlenmesi amacıyla yapılan müzakerelere devam ediliyor. Kaydedilen haberlere göre Avrupa Birliği Komisyonunun bazı üye ülkelere karşıt tutum sergilenmesi sebebiyle yaptırım paketleri içinde birtakım değişiklikler sunuldu. Paket değişiklik içeriğinde Macaristan, Slovakya ve Çekya ülkelerine Rusya'dan yapılan petrol ithalatında zaman verilmesi söz konusu.

Brent Petrol Varili Satış Fiyatı

Tüm bu süreçlerde bahsedilen ülkelerin petrol boru hatlarını geliştirmeleri bekleniyor. Macaristan ve Slovakya 2024 sonuna kadar, Çekya ise 2024 ortasına kadar petrol boru hatlarından Rus petrolü alınmasına müsaade edecek. G7 ülkelerinin Pazar günü yapılan yeni yaptırım paketi kapsamı içinde Rusya'dan yapılan petrol ithalatlarını aşama aşama bitirecekleri ya da tamamen kesecekleri duyurulmuştu. Brent petrol ise teknik bakımda 12.70 dolar ile 113.32 dolar aralığında seyredeceği, 11. 74 dolar ile 111.40 dolar aralığında destek bölgesi olarak izleneceği açıklanıyor. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal