İlk defa ev alacaklara devlet desteği nedir? 2022 İlk kez ev sahibi olacaklara düşük faizli kredi desteği şartları

Birçok kişinin hayali olan ev sahibi olmak artık kolay hale geldi. İlk defa ev alacaklara devlet desteği açıklaması Recep Tayyip Erdoğan tarafından geldi. Ekonomi üzerine odaklı yapılan Kabine Toplantısında ev sahibi olmak isteyenler için olasılıklarda düşünüldü. Ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği nedir? İlk kez ev alacakları ilgilendiren detaylar haberimizde

09.05.2022-23:51 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-23:51) İlk defa ev alacaklara devlet desteği nedir? 2022 İlk kez ev sahibi olacaklara düşük faizli kredi desteği şartları

Binlerce vatandaşın merakla beklediği Kabine Toplantısı'nda sonuca varıldı. Vatandaşlara müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği açıklamalar üzerine araştırmalar başladı. Ev alacakları yakından ilgilendirilen bu haber tüm detaylarıyla haberimizde

İlk defa ev alacaklara devlet desteği

3 saat boyunca devam eden Kabine Toplantısı'nda vatandaşı sevindiren haber geldi. Ekonomi üzerine yapılan toplantıda finansman olanaklar değerlendirildi. Ev sahibi olmak için kara kara düşünen vatandaşlara müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Ev alacaklar için ekonomik düzenlemeler üzerine 3 ayrı paket meydana geldi.

Geçmiş zamanda 1 milyon 100 bin üzerinde konut ile vatandaşları ev sahibi yaptıklarını açıklayan Erdoğan, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara firmalar üzerinden düzenleme geldiğini belirtti. Uygun krediler sonucunda hedeflenen konut sayıları ile milyonlarca vatandaş ev sahibi olacak. Son dönemlerde ekonomik zorlukların meydana çıkmasıyla ev inşaatları durakladı ve bu durum fiyatlara artış olarak yansıdı.

İlk defa ev alacaklara devlet desteği

''10 yıl vadeli 0.99 faizli kredi verilecek''

Uzun dönemdir beklenen ve alınacak kararların sabırsızlıklar beklendiği Kabine Toplantısında ilk paket konut üzerine gerçekleşti. İlk defa ev sahibi olacaklara 2 milyon değerinde satın almalar üzerine 10 yıl vadeli ve aylık %0.99 faiz ile konut kredileri bankalar tarafından eyleme geçirilecek. Konut değeri 2 milyon lira ile sınırlı bu paket aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Bu paketin amacı da döviz ve altın varlıkların Türk Lirasına dönüşünü teşvik etmektir.

''TOKİ projelerine hız veriyoruz''

Alınan kararlar üzerine konut taleplerinin artış gösterirken fiyatlarında dengede kalması için çalışmalar başlatılacaktır. TOKİ iş birliğiyle beraber yapılacak konutlarda düşük maliyetli, satış fiyatlı sosyal konut projelerine hız katarak milyonlarca vatandaş ev sahibi olacaktır.

Rezerv alanlarda yapılan uygun maliyetle desteklenen konutlar da 5 yıl süreyle satışa tabi olacaktır. Denetimde TOKİ ve Emlak Konut gibi durumlarda birikim olacak kullanıma açılacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal