BOTAŞ duyurdu: Mesken ve sanayi doğal gazına zam yapıldı!

Doğal gazda, Nisan ayı dahil olmak üzere başlayacak şekilde mesken abonelerinin tarifesine yüzde 35, sanayi abonelerinin tarifesine yüzde 50 ve elektrik üretim amaçlı tarifeye ise yüzde 44,30 oranında zam yapıldığı açıklandı.

01.04.2022-09:17 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-10:03) BOTAŞ duyurdu: Mesken ve sanayi doğal gazına zam yapıldı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde yer alan nisan ayı tarifesi duyurusunda, ülkemize temin edilen doğal gazın yüzde 99'unun yapılan uluslararası anlaşmalar neticesinde yurt dışı kaynaklarından arz edildiğini bilgisi verildi. 

Devlet tarafından yüzde 76 destek

Geçtiğimiz senenin ilk aylarından itibaren dünya ve Avrupa enerji piyasalarındaki tüketicilerin piyasalarda yaşanan olağandışı ve olağanüstü fiyat farklılıklarıyla ilgili olarak fahiş ve hak edilmeyen enerji fiyatlarına tabii olduğunun aktarıldığı duyuruda, "Bütün dünyada yaşanan yüksek enerji fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır. Bununla birlikte, artan maliyetlere rağmen bu dönemde tüketicilerimize devletimiz tarafından yüzde 76 oranında destek sağlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

BOTAŞ Duyurdu: Mesken ve sanayi doğal gazına zam yapıldı!

Bugünden itibaren geçerli

Açıklamada, Evsel Enerji Fiyat Endeksi'ne (HEPI-Household Energy Price Index) göre konutlarda, dünyadaki Avrupa ülkelerine bakıldığında en düşük fiyatla kullanılan doğal gazın Türkiye’de olduğu bilgisi verilerek şöyle denildi:

"1 Nisan 2022 tarihi itibarıyla tüketicilerimizi imkanlar çerçevesinde asgari düzeyde etkileyecek şekilde doğal gaz satış fiyatlarında bir düzenleme yapılması zorunluğu ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 44,30, elektrik üretimi haricinde kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 50 ve konutlarda kullanılan doğal gazın satış fiyatında yüzde 35 artış yapılmış olup, bu artışa rağmen konutlarda kullanılan doğal gazın her bir metreküpüne devletimiz tarafından yüzde 70 destek verilmeye devam edilecektir."

Doğal gaz fiyatları aylık olacak şekilde hesaplanıp faturalandırılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal