Bosna Hersek Halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sevgi Seliyle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya düzenlenen ziyarete giderek temaslarda bulundu.

27.08.2021-16:35 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-17:53) Bosna Hersek Halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Sevgi Seliyle Karşıladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlenen ziyaretin en başında Aliya İzzetbegoviç’in kabrine ziyarette bulundu. Kabir ziyaretinden sonra Cuma namazını Başçarşı Camii’nde kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyük kalabalık tarafından karşılandı. Erdoğan kendisini karşılayan çocuklarla bir araya geldi. Erdoğan’ı sevgiyle karşılayan topluluklardan bir dükkânda asılı olan pankart gözlerden kaçmadı. Asılan pankarttan “Hoş geldin Reis” yazısının olduğu görüldü. 


‘TÜRKİYE BİZE HER ALANDA ÇOK YARDIMCI OLDU’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayan Saraybosnalı Zinka Sehovic, misafir karşılamayı sevdiğini belirterek, "Mutluyum. Erdoğan ve Türkiye, bize her alanda çok yardımcı oldu” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan’ı karşılayan Zijad Grcic ise Erdoğan'ın Saraybosna'ya gelişinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyerek, "Daha sık gelmesini ve yalnızca Saraybosna değil, Bosna Hersek'in tüm bölgelerini ziyaret etmesini isterdim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek'in dostudur. Başçarşı Camii’nin restore edilmesine mutlu olduk. Saraybosna halkı bunu unutmayacak” ifadelerinde bulundu. 


‘BUGÜN EN MUTLU GÜNLERDEN BİRİ’ 

Rabija Osmanagic ise, "Bugünün en mutlu günlerden biri olduğunu düşünüyorum, zira hem şahsım hem de Bosna Hersek halkının büyük bir dost olarak tanıdığı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bizi ziyaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın eşlik ettiği görüldü.  


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal