Boşanan kadına mahkemeden şok! Kocasının cüzdanından gizlice aldığı paralar boşanmada ağır kusur sayıldı!

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kayınvalidesinin ve kocasının cüzdanından gizlice para alan gelini boşanmada ağır kusurlu buldu. İşte detaylar...

27.02.2022-17:47 - (Son Güncelleme: 27.02.2022-18:03) Boşanan kadına mahkemeden şok! Kocasının cüzdanından gizlice aldığı paralar boşanmada ağır kusur sayıldı!

Muğla'da yaşayan ve uzun süredir geçim sıkıntısı olan A.Ç. ve Y.Ç. çifti, boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Y.Ç., kocasının oturdukları evin kilidini değiştirdiğini ve kendisini evden kovduğunu iddia etti. A.Ç. ise, eşinin güven sarsıcını davranışlarda bulunduğunu ve annesinin cüzdanından gizlice para aldığını öne sürdü. Mahkeme, tam kusurlu olduğu gerekçesiyle Y.Ç.'nin davasının reddine, A.Ç.'nin davasının kabulü ile tarafların boşanmalarına karar verdi. Mahkeme ayrıca, kadın lehine aylık 400 lira tedbir nafakasına, kadının yoksulluk nafakası talebinin reddine ve kadının tazminat taleplerinin, erkeğin ise manevi tazminat talebinin reddine karar verdi.

Yerel mahkemenin hükmüne itiraz edildi ve dosya istinafa mahkemesine gitti. Bölge Adliye Mahkemesi, tarafların eşit kusurlu olduğuna dikkat çekti. Mahkeme, kadının "güven sarsıcı" olarak nitelendirilen eylemleri gerçekleştirdiğine ve erkeğin ise kadını evden kovduğu ve evin kilidini değiştirdiğine değinerek, tarafların eşit kusurlu olduklarına hükmetti. Mahkeme, Y.Ç.'nin istinaf talebinin kabulü ile Y.Ç. lehine aylık 500 lira yoksulluk nafakasına ve A.Ç.'nin manevi tazminat talebinin reddine karar verdi. İstinafça verilen hüküm temyiz edildi ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesine geldi.


Erkeğin cüzdanından para aldı

Daire heyeti, dosyayla ilgili incelemesini tamamladı. Kararda, kadının gizlice ortak konuta ait bir takım ev eşyalarını ve gıda maddelerini kendi ailesinin evine götürdüğü, erkeğin annesinin çantasından para aldığı gibi erkeğin cüzdanından da para aldığının anlaşıldığına değinildi.

Kadın ağır, erkek az kusurlu

Kadının yaptığı alışverişlere ilişkin yanıltıcı bilgiler verdiği ve erkeğin de kızının özel eşyalarını haber vermeden aldığının anlaşıldığı söylenen kararda, 'Gerçekleşen bu durum karşısında boşanmaya sebep olan olaylarda kadının ağır, erkeğin az kusurlu olduğunun kabulü gerekir. Bu husus gözetilmeden yanılgılı değerlendirme sonucu tarafların eşit kusurlu olduklarının kabulü doğru olmamış ve bozmayı gerektirmiştir. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal