Antalya'da Ukraynalılardan protesto: Dünyayı bu anlamsız savaşı durdurmak için birleşmeye çağırıyoruz

Antalya'da toplanan binlerce Ukraynalı, Putin'i kınadı 12 yaşındaki çocuk Ukraynalı çocuk anneannesi için gözyaşları içinde yardım istedi Ukraynalı vatandaşlardan Türkiye teşekkürü: 'Büyük destek alıyoruz' dediler.

27.02.2022-17:23 - (Son Güncelleme: 27.02.2022-17:33)

Rusya'nın 4 gün önce düzenlediği ve hala devam eden Ukrayna'ya olan saldırısı hız kesmeden devam ediyor. Bu saldırılar sonucu birçok Ukrayna vatandaşı ülkesini terk ediyor. Bugün ise Antalya'da yaşayan Ukrayna kökenli insanlar, Rusya'nın yapmış olduğu saldırıyı kınamak ve tüm dünyayı uyarmak için bir protesto düzenledi.

Antalya'da yaşayan binlerce Ukraynalı, Rusya'nın ülkelerine başlattığı operasyona tepki çekmek için bir araya geldi. Gözyaşlarının durmadığı buluşmada herkes pankartlar açıp Rus lider Putin'i kınadı. Anneannesinin Ukrayna'da olduğunu ve onu çok merak ettiklerini dile getiren bir çocuk ise 'Lütfen Ukrayna'ya yardım edin. Orada insanlar zulüm görüyor' dedi.


Uzun süredir Antalya'da yaşayan Ukraynalılar, Rusya'nın ülkelerine başlattığı operasyona sert tepki gösterdi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce yerleşik Ukraynalı, hazırladıkları pankartlarla seslerini duyurmaya çalıştı. Çocukların da ön saflarda yer aldığı basın açıklamasında göz yaşları sel oldu. Açıklamalar Rusya ve Türkçe dillerinde yapılırken basın açıklamasının sonunda binlerce Ukraynalı, Ukrayna Milli Marşı'nı seslendirdi.

Size ve devletinize çok teşekkür ederiz

Türkiye'den büyük destek aldıklarını belirten Sergiy Kayan, "Size ve devletinize çok teşekkür ederiz. Sizden büyük destek alıyoruz. Savaş çok büyük ve çok şeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

İnsanlar zulüm görüyor

Anneannesinin Ukrayna'da olduğunu ve onu çok merak ettiklerini belirten bir çocuk ise 'Lütfen Ukrayna'ya yardım edin. Orada insanlar zulüm görüyor. Orada benim anneannem yaşıyor lütfen yardım edin' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal