Bombalardan kaçan Gazzeli aileler çadırlarda yaşama tutunmaya çalışıyorlar!

İşgalci İsrail Devleti kurulduğu 1948 yılından beri, Filistin halkına uyguladığı insan dışı müdahaleleri, en temel ihtiyaçlarında mahrum bırakma politikalarıyla sivil halkı evlerinden, yurdundan ayırmak için çaba gösteriyor. Kadın, erkek, çocuk fark etmeksizin uyguladığı bu tutum milyonlarca insanın hayatına mal oluyor. Kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen Filistinliler kamplarda kalarak hayata tutunmaya çalışıyorlar.

22.02.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-18:00)

Hamas'ın silahlı kanadı olarak kendilerini tanımlayan İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, şu ana kadar Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 313 Filistinliyi öldürdü, 69 bin 333 kişiyi ise yaraladı. Binlerce kişinin de enkaz altında olduğu ifade ediliyor. Ayrıca İsrail Filistin’deki temiz su kaynaklarının yüzde 97’sini kendi kullanımına bırakmış durumda. İsrail’in bu tutumunun sonucu olarak temiz su tüketemeyen Filistinlilerin büyük bir kısmı diyalize bağımlı hale geliyor.

Yaşam mücadelesi veriyorlar!

Filistinli aileler çadırlarda kalıyorlar

İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırılarından korunmak ve can güvenliklerini sağlayabilmek adına evlerini terk edip Deyir Belah kentine sığınan 10 kişilik Filistinli Abdel Salam ailesi, derme çatma çadırda yaşam mücadelesi veriyor. 

Gazzeli anne çaresiz!

Filistinli aileler çadırlarda kalıyorlar

Anne Neda Abdel Salam, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle bölgedeki bütün hastanelerde sağlık hizmetlerinin nerdeyse hepsinin durduğunu ve 10 yaşındaki diyaliz hastası oğlu Luay Amr'in tedavi göremediğini aktardı. Temel gıda malzemeleri dahil olmak üzere birçok hayati ihtiyacı temin etmekte aciz kaldıklarını belirten anne Abdel Salam, çocuklarına içeriği un ve sudan oluşan çorba yapıyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal