Bölgede gerginlik artıyor: Yeni füzeler ateşlendi

Kuzey Kore, Güney Kore ve ABD üçlüsü arasındaki gerilim her geçen gün artmaya devam ediyor. Kuzey Kore, yeni füze testlerinin Güney'e taktik nükleer silahlar yağdırılmasını simüle etmek için tasarlandığını açıkladı. Detaylar haberimizde...

10.10.2022-10:00 - (Son Güncelleme: 10.10.2022-13:40) Bölgede gerginlik artıyor: Yeni füzeler ateşlendi

Kuzey Kore Devlet Haber Ajansı (KCNA), yaptığı açıklamada,  Kuzey Kore'nin Güney'e taktik nükleer silahlar yağdırmasını simüle etmek için tasarlandığını söyledi. Güney Kore ve ABD kuvvetlerinin büyük ölçekli donanma tatbikatlarına karşı tepki olarak füze denemeleri yaptığını duyuran Kuzey Kore, söz konusu füze denemelerinin uyarı niteliği taşıdığı belirtti.

Bölgede gerginlik artıyor

Kuzey Kore pazar günü erken saatlerde iki balistik füze ateşledi, Seul ve Tokyo'daki yetkililer, Kuzey Kore'nin 25 Eylül'den bu yana yedinci balistik füze fırlattığını söyledi.

Kuzey kore füze

KCNA'nın bildirdiğine göre, lider Kim Jong Un, son iki hafta boyunca nükleer taktik birimleri tarafından, sahte nükleer savaş başlıklarına sahip balistik füzeler içeren tatbikatlara rehberlik ederek, bunların güçlü bir savaş caydırıcılık mesajı iletmeleri gerektiğini söyledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal