Boğaziçi Üniversitesi'nde Eylemler Devam Ediyor

1 Ocak tarihinde başlayan Boğaziçi eylemleri 95'nci gününde de devam ediyor. Üniversitenin öğretim görevlileri cübbelerini giyerek bir araya geliyor.

25.05.2021-17:42 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-17:49) Boğaziçi Üniversitesi'nde Eylemler Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ocak 2021 tarihinde yayımladığı kararname ile Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atadı. Üniversitenin hem öğrencileri hem de öğretim üyeleri bu karara tepki gösterdi. Atama kararının hemen ardından öğrencilerin oluşturduğu Boğaziçi Dayanışması, boykot ve protesto çağrısı yaptı. Bu çağrı ile beraber günlük olarak farklı protesto gösterileri gerçekleşmeye başlandı. Öğretim üyeleri de her gün rektörlük binası önünde cüppeleri ile toplanıyordu.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlileri ve öğrencileri, Melih Bulu'nun istifa etmesini ve rektörün demokrasi ile belirlenmesini talep ediyordu. Son dönemde düzenlenen operasyonlarla bazı öğrencilerin tutuklanmasının ardından bu taleplere tutukluların serbest bırakılması da eklenmişti.

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının ardından devam eden eylemler hala sürmekte...

95. GÜNÜNE GİRİLDİ

Öğrenci ve akademisyenlerin başlattığı protestoların, 95. gününe girildi.

Her gün üniversitenin güney kampüsünde cübbelerini giyerek bir araya gelen akademisyenler, rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto etmeye devam ediyor.

KABUL ETMİYORUZ

Melih Bulu, istifa etmeyeceğini açıklamış, üniversiteyi daha iyi yerlere getireceğini ifade etmesi sonrası akademisyenler yine ''Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz'' demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal