Boğaziçi Üniversitesi'nde Akademisyen Maaşı 9 Bin 416 Liraya Yükseldi!

Rektör atamasının yapılmasıyla birlikte başlayan ayakta durma eylemleri sonrası derslere girmeyerek protesto başlatan bir grup akademisyenin bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde, yeni açıklanan zam ile en düşük akademisyen maaşı 9 bin 416 lira oldu.

24.08.2021-15:30 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-15:39) Boğaziçi Üniversitesi'nde Akademisyen Maaşı 9 Bin 416 Liraya Yükseldi!

Rektör atamasının yapılmasıyla birlikte başlayan ayakta durma eylemleri sonrası derslere girmeyerek protesto başlatan bir grup akademisyenin bulunduğu Boğaziçi Üniversitesi'nde, yeni açıklanan zam ile birlikte en düşük akademisyen maaşı 9 bin 416 lira olarak belirlendi.

233 GÜNDÜR AYAKTA DURUYORLAR

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu'nun atanması sonrası üniversitede bulunan bir grup akademisyen eyleme başladı. Akademisyenlerin rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylemden bu yana tam olarak 233 gün geçti. Süreç içerisinde Melih Bulu görevden alınarak yerine Mehmet Naci İnci'nin ataması yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi'nde, rektörlükte yeni atamanın yapılmasına rağmen bir türlü eylemler sona ermedi. Boğaziçi Üniversitesi'nde bir grup akademisyen hala ayakta durma eylemine devam ediyor. Protestocuların ellerinde taşıdıkları dövizlerde 'Kabul Etmiyoruz' , 'Vazgeçmiyoruz' şeklinde propaganda içeren ifadeler yer alıyor.

EN DÜŞÜK AKADEMİSYEN MAAŞI 9 BİN 416 LİRA

34 hafta 233 gündür eylem yapan akademisyenlerin bu zaman içerisinde üstüne bir de maaşlarına da zam yapıldı. Yapılacak yeni zamlarla birlikte en düşük akademisyen maaşı ise 9 bin 416 liraya yükseldi.

ONLAR SADECE DURUYOR

Yapılan protestoların benzerleri daha önce de farklı olay ve durumları protesto etmek amacıyla yapılmıştı. Akademisyenlerin sırtlarını rektörlük binasına dönerek gerçekleştirdikleri ayakta durma eylemi, 2013'te Taksim Gezi Parkı Eylemlerini protesto amacı taşıyan duran adamın 'pasifizm' adını verdikleri eylemini akıllara getirdi. Görünen o ki geçtiğimiz yıllardan bugüne dek gerçekleştirilen protestolarda çok da bir değişiklik yok.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal