Boğa güreşi festivalinde ortalık savaş alanına döndü! Tribün çöktü neye uğradıklarını şaşırdılar

Kolombiya'da düzenlenen boğa güreşi festivalinde facia yaşandı. Espinal şehrinde yapılan 'Corraleja' festivalinde aniden tribün çöktü. Boğalar etrafa kaçıştı. İşte haberin detayları...

27.06.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-11:44)

Kolombiya'nın Tolima yönetim bölgesine bağlı olan Espinal kentinde, ülkede geleneksel olarak her yıl yapılan boğa güreşi festivalinde izleyicilerin bulunduğu tribün başlarına çöktü. Yetkililer konuya yönelik, meydana gelen olayda şu ana dek 5 kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de yaralandığını aktardı. 


Boğalar etrafa kaçtı 

Feci olayın sonrasında büyük kaosun meydana geldiği arenadan kaçan boğa sokaklarda adeta paniğe neden oldu. Çökme anını ise gösteren videolar sosyal medya platformlarında yayınlandı. Diğer yandan ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilmektedir. 


Bölgedeki sağlık kuruluşlarından destek istendi 

Ayrıca Tolima Sivil Savunma'nın açıklamasında yaralanan kişilerin içerisinde kadın ve çocukların da olduğu bilgisi aktarıldı. Diğer yandan şehirdeki hastanede yoğunluktan dolayı bazı yaralılara müdahale edilemediği, bölgede yer alan sağlık kuruluşlarından destek istendiği kaydedildi. 

Espinal Belediye Başkanlığının yapmış olduğu açıklamada ise, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyulduğu ifade ederek, "Herkese sükunet çağrısında bulunuyoruz. Yardım kuruluşları harekete geçti. Arama kurtarma çalışmaları ve tahliyeler devam ediyor." diye aktarıldı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal