BM: Kadınlar, Toparlanmanın Merkezinde Olmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yaptığı açıklamada, kadınların koronavirüs salgını sonrasındaki toplanma sürecinde merkezde olması gerektiğinin altını çizdi.

09.03.2021-01:20 - (Son Güncelleme: 09.03.2021-01:20) BM: Kadınlar, Toparlanmanın Merkezinde Olmalı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı mesajında, tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadelede kadınların kritik rol oynadığına ancak bu dönemde zor kazanılmış olan kadın haklarında gerileme olduğuna dikkati çekti. 

Cinsiyet eşitliğinin hala erkek egemen bir toplumda kendi kendine sağlanamayacağını, bunun birlik, vizyon ve kararlılık gerektirdiğini vurgulayan Guterres, kadınların koronavirüs salgını sonrası toparlanmanın merkezinde olması gerektiğini söyledi.

"HEPİMİZE BAĞLI"

BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, Twitter hesabından, "Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 'Dünya Kadınlar Günü'nü içten dileklerimle kutluyorum" notunu paylaştı.

Paylaştığı mesajda 2021 yılında kadınların hala karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çeken Bozkır, “Kadın haklarını savunmak ve cinsiyet eşitliğini gerçeğe dönüştürmek hepimize bağlı” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal