BM Genel Sekreteri Guterres: Tahıl anlaşması Türkiye sayesinde oldu

New York’ta düzenlenen 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan BM Genel Sekreteri Guterres’ten Türkiye’ye övgüler geldi. Guterres, ‘’Karadeniz'deki tahıl anlaşmasına Türkiye'nin yardımlarıyla ulaşıldı" dedi. İşte detaylar...

20.09.2022-17:35 - (Son Güncelleme: 20.09.2022-18:00) BM Genel Sekreteri Guterres: Tahıl anlaşması Türkiye sayesinde oldu

Birçok dünya liderinin bir araya geldiği 77. Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye’den övgü dolu sözlerle bahsetti. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından bir savaşın gölgesinde geçen ilk toplantıda konuşan Guterres,  ‘’Karadeniz'deki tahıl anlaşmasına Türkiye'nin yardımlarıyla ulaşıldı" diye konuştu.

Tahıl anlaşması Türkiye sayesinde oldu

New York’taki BM Genel Kurulu’nda konuşan Antonio Guterres, Türkiye’nin Tahıl Koridoru anlaşması için attığı adımlardan bahsetti. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın küresel bir gıda krizine sebep olabileceğini, fakat Türkiye’nin gayretleriyle gerçekleşen tahıl anlaşmasının bu durumun önüne geçtiğini söyleyen Guterres, ‘’Karadeniz'deki tahıl anlaşmasına Türkiye'nin yardımlarıyla ulaşıldı." dedi.

Guterres açıklama

Dünya tehlikeye girebilir

Guterres, yaşanan Rusya Ukrayna savaşının her geçen gün dünya için büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi ve ‘’Bir an önce harekete geçilmezse küresel gübre kıtlığı, hızla küresel gıda kıtlığına dönüşecek. Öfke, hiddet ve olumsuzlukları paraya çeviren bir iş modeline dayalı sosyal medya platformları, toplumlara tarif edilemez zararlar veriyor. Jeopolitik bölünmüşlükler Güvenlik Konseyi'nin işleyişini, uluslararası hukuku ve işbirliğini baltalıyor. Bu şekilde devam edemeyiz." sözlerine yer verdi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal