BM Direktörü deprem felaketini değerlendirdi: Bu bir kıyamet

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkımını gözleriyle gördü. Beasley, felaketi ‘’Bu bir kıyamet’’ sözleriyle açıklandı.

28.02.2023-09:18 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:23) BM Direktörü deprem felaketini değerlendirdi: Bu bir kıyamet

Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley, Hatay’ın Antakya ilçesinde depremin yaşadığı yıkıma bizzat şahit oldu. Gördükleriyle şok olan Beasley, gördüğü manzarayı ‘adeta bir kıyamet’ sözleriyle değerlendirdi. 

Bu bir kıyamet

Beasley, Twitter'da paylaştığı bir videoda şöyle dedi: "Bu kesinlikle inanılmaz bir durum. Televizyonda kaç kere izlerseniz izleyin, kendi gözlerinizle görene kadar yıkımın boyutlarını tahmin etmek imkânsız. Antakya artık bir 'hayalet şehir'. Bunu tanımlamanın tek bir yolu var: kıyamet. Artık yaşayanların hiçbirinin evi yok."

David Beasley

29 milyon insan etkilendi

Beasley'nin sözleri, Alman basınında geniş yer buldu, Stern'de geniş olarak yer verilen haberde ayrıca; Asrin Felaketi olarak kabul Edilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem Türkiye'nin güneydoğusunu ve Suriye'nin kuzeybatısını salladı. BM'ye göre, afetten her iki ülkede yaklaşık 29 milyon insan etkileniyor. Bu kabaca İstanbul, New York, Paris ve Berlin metropollerinin toplam nüfusuna tekabül ediyor" denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal