ABD’den NATO üyeliği açıklaması: Kararı alacak olan Türkiye

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile ilgili olarak, "Nihayetinde bu kararı alacak olan Türkiye'nin ne zaman buna karar vereceği onlara sorulması gereken bir soru." ifadelerini kullandı.

28.02.2023-09:10 - (Son Güncelleme: 28.02.2023-17:23) ABD’den NATO üyeliği açıklaması: Kararı alacak olan Türkiye

ABD’den İsveç ile Finlandiya’nın NATO üyeliğiyle ilgili olarak önemli açıklamalar geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO üyelik görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, "Nihayetinde bu kararı alacak olan Türkiye'nin ne zaman buna karar vereceği onlara sorulması gereken bir soru." sözlerine yer verdi.

Kararı alacak olan Türkiye

TRT Haber’de yer alan habere göre; Price, Türkiye'nin kendi topraklarında herhangi bir NATO müttefikinden daha fazla terör saldırısıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türkiye İsveç NATO Üyeliği

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya hazır olduklarına inandıklarını savunan sözcü, iki ülkenin de taahhütlerini yerine getirme konusunda önemli adımlar attığını ileri sürdü.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kabul edilme kararı için de Price, "Nihayetinde bu kararı alacak olan Türkiye'nin ne zaman buna karar vereceği onlara sorulması gereken bir soru" şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal