Blue Origin'in Uzay Yolculuğu için Verilen En Yüksek Teklifi Belli Oldu

Amazon'un sahibi ve kurucusu olan Jeff Bezos'un Blue Origin, son zamanlarda uzay alanındaki çalışmaları ile ön planda yer alıyor. Uzaya turist götürmek için geliştirdiği yeni uzay mekiğini Blue Origin, geçtiğimiz ay test etmişti. Şirket, şimdilerde ise ilk uzay turistlerini fırlatmayı hedefliyor.

20.05.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-16:23) Blue Origin'in Uzay Yolculuğu için Verilen En Yüksek Teklifi Belli Oldu

Uzay turizmi roketi New Shepard biletinin müzayedeyle  satışa sunulduğunu Blue Origin, açıklamıştı. Şirket, bilete verilen en yüksek teklifi duyurdu.

BİLET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTI

Uzay turizmi roketi New Shepard biletinin müzayede ile satışa sunulduğunu ve en yüksek teklifi veren kişinin 20 Temmuz’da uzaya uçacak ilk ekibe katılabileceğini Blue Origin, duyurmuştu. 

EN YÜKSEK TEKLİF: 2,6 MİLYON DOLAR

12 Haziran tarihine kadar devam edecek olan açık artırmada, uzay bileti için şimdiye kadar verilen en yüksek teklif 2,6 milyon dolar oldu.

Bezos'un, açık artırma satış stratejisi ile koltuklara olan talebi ve müşterilerin aklındaki fiyatı öğrenmeyi amaçladığı ifade ediliyor.

Uzay turizmi henüz emekleme aşamasında olan bir sektör olduğu için bilet fiyatında bir hesaplama modeli bulunmuyor. Bu sebeple, yapılan açık artırmalar sayesinde gelecekteki bilet fiyatlarının şekillenmesi tahmin ediliyor.

Yolcular, yörüngeye kadar çıkmadan, uzayın sınırı kabul edilen 100 kilometreye kadar dikey olarak yükseldikten sonra inişe geçecek. Uçuşta Jeff Bezos'un da yer alabileceğine dair söylentiler var. Fakat henüz bu konuda net bir açıklama yapılmış değil.

20 Temmuz'da gerçekleşecek yolculuğun başarılı olması durumunda Blue Origin, tarihinde oldukça önemli bir kilometre taşını geride bırakacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal