Bitcoin yeniden yükselmeye başladı! Bitcoin bugün 23 bin doları geçti: Bitcoin yükselmeye devam edecek mi?

Geçtiğimiz haftalarda büyük bir düşüş yaşayan Bitcoin yeniden yükselmeye başladı. Bitcoin uzun bir aranın ardından 23 bin doları geçti. Peki Bitcoin yükselmeye devam edecek mi? İşte konunun detayları...

21.07.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 21.07.2022-12:18)

Kripto para piyasasında son haftalarda yaşanan büyük çöküş ile beraber bir çok kripto para şirketinin personellerini işten çıkarmıştı. Bu durum da kripto para piyasasının geleceğinin sorgulanmasına sebep olmuş ve farklı sektörlerdeki şirketler kripto para yatırımlarını yeniden gözden geçireceklerini açıklamıştı. Geçtiğimiz haftalarda büyük bir düşüş yaşayan Bitcoin ise an itibariyle yeniden yükselmeye başladı. Bitcoin uzun bir aranın ardından 23 bin doları geçti. Peki Bitcoin yükselmeye devam edecek mi?

Bitcoin yükselmeye devam edecek mi?

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) faiz kararı konusundaki agresif tutumunun beklentilerin de üzerine çıkması sebebiyle kripto para piyasasında olumlu bir dalga yaşanmaya başladı.

AMB’nin enflasyona karşı uyguladığı sert politikaların ilk meyveleri Bitcoin’de görüldü. Geçtiğimiz haftalarda büyük bir düşüş yaşayan Bitcoin yeniden yükselmeye başladı. Bitcoin uzun bir aranın ardından 23 bin doları geçti. 

Ethereum’da da son saatlerde bir değer artışı söz konusu. Son günlerde değerini arttıran Ethereum 1.555 dolar seviyelerinden işlem görmeyi sürdürüyor. 

Bitcoin

Diğer para birimleri de yükselebilir

Ekonomi uzmanları ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararı konusundaki sertliğini azalrtması sebebiyle kripto para piyasasında bir güven ortamı oluştuğunu düşünüyor. Uzmanlar Bitcoin ve Ethereum’un dışında diğer para birimlerinin de önümüzdeki günlerde değer artışı yaşayacağını tahmin ediyor. 

Coinbase’in yaptığı araştırmaya göre 27 Temmuz 2021 tarihi ile 11 Temmuz 2022 tarihleri arasında Bitcoin yüzde 24 değer kaybederken, Ethereum da söz konusu tarihlerde yüzde 13’ü aşan bir değer kaybı yaşadı. Son günlerde bu iki birimde yaşanan değer artışı ise piyasaya olan güveni canlandırmış gibi gözüküyor.

Bazı ekonomistler bu durumun tam olarak bir yükseliş anlamına gelmediğini fakat kripto para sektörünün toparlanmasının ilk adımı olabileceğini savunuyor. Bitcoin’in değerinin ilerleyen zamanlarda 100 bin doları geçebileceğini düşünen uzmanlar da bulunuyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal