Birinci Cemre Ne Zaman Düşecek?

İlk cemrenin düşüşü baharın gelişini müjdeler. İlk cemrenin düşüşü merakla bekleniyor. Peki birinci cemre ne zaman düşecek?

05.02.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 05.02.2021-17:07) Birinci Cemre Ne Zaman Düşecek?

Birinci cemre ne zaman düşecek soruları sorulmaya başlandı. İlkbahar başlamadan düştüğü bilinen cemre 7 gün arayla düşmektedir. Önce havaya daha sonra sırası ile suya ve toprağa düşmektedir. 2021 cemre tarihleri nelerdir? Birinci cemre ne zaman düşecek?

2021 CEMRE TARİHLERİ

İnsanların inanışına göre birinci cemre kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra düşmeye başlar. Birinci cemrenin ardından cemrelerin birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya 19 ve 20 Şubat günü düşmesi beklenmektedir. İkinci cemre suya 26 ve 27 Şubat ve üçüncü cemre de 5ve 6 Mart’ta toprağa düşecektir.

'Ateş', 'kor' anlamına gelen cemrenin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü kabul ediliyor. 'cemre düşmesi', bahar bayramı nevruzun yaklaştığını da müjdeler. 'Cemre düşmesi'  hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine geçildiğini müjdeler. 

İstanbul'da son 60 yıllık dönem için yapılan bir araştırma, Cemrelerin kıştan bahara geçilirken ortalama sıcaklıkların yükselmeye başladığı dönemin başlangıcını belirledikleri ve bu dönemde mevsim normallerinin üzerindeki az ya da çok bir sıcaklık artışıyla çakıştıkları belirlenmiştir. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal