Birçok Kişide Görüldü! İşte Koronavirüsün Korkutan Yeni Belirtisi

Koronavirüsle mücadelede devam ederken, doktorlardan korkutan uyarı geldi. Virüsün oldukça etkilediği Hindistan’da kovid-19 salgının yeni belirtileri görüldü.

09.06.2021-10:30 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-13:14)

Çin’de başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında Hindistan geliyor. Birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan salgın hakkında, doktorlardan yeni uyarı geldi.

Koronavirüs salgınıyla ilgili Hindistan’dan yeni bilgiler gelemeye başladı. Salgınla mücadelede canla başla çalışan doktorların, kovid-19 salgınında yeni belirtilerin olduğunu ifade etmesi ülkede panik uyandırdı. Uzmanların araştırmalarına göre ilkbaharda B1617.2 veya 'Delta' olarak bilinen yeni varyant görülmeye başlandı. Bu durum mevcut salgınla da birleşince sağlık sistemi çökme noktasına geldi.

BU VARYANT ÇABUK BULAŞIYOR

Hindistan’da görev yapan doktorlar yeni tespit edilen Delta'nın bugüne kadar görülen en bulaşıcı varyant olduğunu belirtti. Bu varyant kronavirüs dışında yeni belirtilerle de kendini gösterebiliyor.

Bloomberg'in haberine göre doktorlar bilindik Kovid-19 semptomlarının yanı sıra sağırlık veya kan pıhtılarının neden olduğu kangren ile gelen hastalarda bir artış ifade etti. Doktorlar kangren, işitme kaybı ve şiddetli mide rahatsızlıklarının ilk kez Hindistan'da görülen koronavirüsün varyantından kaynaklanabileceğini ifade etti.

Enfeksiyonların yetişkin insanlarda görülebildiğini ancak salgın sürecinde bu durumun ciddi sorunlara neden olabileceğini belirten uzmanlar, bu enfeksiyonların kalıcı olabileceğine dikkat çekiyor.

Hindistan’da görülen yeni belirtilerin koronavirüsün yeni varyantından kaynaklandığına dair net bir bilgiye ulaşamayan sağlık çalışanları, araştırmanın devam ettiğini verileri incelediklerini belirtti. Chennai'deki Apollo Hastanesi'nde bulaşıcı hastalıklar bölümünde görev yapan Abdul Ghafur, yeni varyantlar ortaya çıktıkça virüsün tahmininin daha zorlaştığını belirtti ve pandeminin ilk dalgasına kıyasla şimdi daha fazla ağır belirtileri olan hastalarla karşılaştıklarını dile getirdi.

kara mantar hastalığı

İngiliz Mirror gazetesinde yer alan başka bir habere göre ise, ülkede Kovid-19 hastaları tedavisinde uzman olan doktorlar, mide ağrısı, mide bulantısı, kusma, iştahsızlık, işitme kaybı ve eklem ağrısı gibi ortak belirtiler fark etti.

Şu ana kadar ülkede görülen kovid-19 vaka sayısı 28 milyon 996 bin 473'e, can kaybı sayısı 351 bin 309'a yükselirken yeni semptomların yüzlerce kişide görüldüğü tespit edildi. Hindistan'da günlük vaka sayısı 4 Nisan tarihinde 100 binin, 15 Nisan'da 200 binin, 21 Nisan'da 300 binin, 30 Nisan'da 400 binin üzerinde görüldü.

KARA MANTAR TEHLİKESİ BÜYÜYOR

Koronavirüs salgınıyla boğuşurken bir yandan da ülkede görülmeye başlanan Kara Mantar hastalığı, Hindistan’ı oldukça zor bir duruma soktu.

Siyah mantar olarak adlandırılan göz hastalığı ‘mukormikoz’ vakalarının artması ülkede paniğe neden olmaya başladı. Hindistan’dan gelen ilk verilere göre, siyah mantar salgını genel olarak koronavirüs hastalarının da etkili olmaya başladı. Uzmanlar söz konusu salgın nedeniyle hastaların yaklaşık yüzde 60'ının gözlerinden biri veya her ikisini kaybettiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal