Bir zamanlar terör yuvasıydı: Diyarbakır’da 9 bin yıllık tarih ziyaretçilerini bekliyor

Yakın bir döneme kadar terör yuvalarında birisi olan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sonucunda yüzlerce tarihi yapı yıkılmıştı. Şimdi ise 9 bin yıllık tarih ziyaretçilerini bekliyor.

11.08.2023-10:15 - (Son Güncelleme: 11.08.2023-17:23)

Sur ilçesinde bulunan Tarihi Suriçi bölgesi, yaklaşık 9 bin yıllık tarihi geçmişi ile dünya için özel yere sahip yapılardan birisi olarak dikkat çekiyor.

İçerisinde surlar, camiler, kiliseler ve daha başka tarihi yapıların bulunduğu Suriçi bölgesi geçmişte silah, çatışma, operasyon ve kaosun merkeziydi. 2015-16 Sur Çatışmaları sebebiyle aralarında tarihi ve dini yapıların da bulunduğu yüzlerce yapının yıkılmasına neden olmuştu.

9 bin yıllık tarih ziyaretçilerini bekliyor

İnternethaber’in yer verdiğine göre; Diyarbakır Belediye Başkanlığı'nı yürüten Başkan Vekili ve Diyarbakır Valisi Sayın Ali İhsan Su'nun üstün gayretleri ve fedakar çalışmalarıyla Diyarbakır semtleri, sokakları artık huzur ve gven içinde hak ettiği itibarını yeniden kazanıyor.

Diyarbakır Tarihi Yapılar

HDP li belediyelerin elinde ziyan olmaktan kurtulan Diyarbakır, PKK nın hiç bir kutsiyet tanımadan yakıp yıktığı değerler bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki devletimiz sayesinde yeniden ihya edildi.

Diyarbakır yeniden doğdu

Öyle ki Diyarbakır prangalarından kurtularak, yeniden görkemli ve şanlı silüetine kavuştu.

Diyarbakır'da terörün hüküm sürdüğü dönemlerin izleri bir bir silindi. HDP tarafından terör olayları ve kaosla anılmaya mecbur bırakılarak, güzelliklerinden ve şanlı tarihin mirasından yoksun bırakılmak istenen Diyarbakır, bugün adeta; huzurun, turizmin ve yatırımın başkenti... 

Diyarbakır Tarihi Yapılar-1

Yakılan Camiler, yıkılan mekanlar, kapanan yollar yeniden ve son sistem bir şekilde onarılarak, binbir emekle halkın kullanımına açıldı. Kadim tarihine şahitlik eden yapıtları ve modern şehir hüviyetiyle Diyarbakır yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Son dönemlerde canlanan ticaret, Kültür ve Turizm faaliyetleri, şehre yatırımın artması ve suç vakalarının azalması da Diyarbakır'da insanların asayiş ve refahının en üst düzeyde tesis edildiğinin önemli imarelerinden...

Diyarbakır Tarihi Yapılar-2

eleceğe Işık Saçan Şırnak Kadın Derneği Başkanı Hatice Atan, MİSMED Sosyal Medya Derneği Başkanı Ferdi Dinç öncülüğünde, sivil inisiyatif alarak gelen Gazeteciler Ekrem Kızıltaş, Nuh Albayrak, Sevda Türküsev, Sabri Balaman, Ayşegül Akyüz Yahşi, Bestami Bodruk, Ahmet Yukuş, Burak Emek, Yakup Köse, Hikmet Hocaoğlu, Furkan Bölükbaşı, Gökhan Yılmaz Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını ziyaret ettiler. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal