Megakentin röntgeni çekildi: Risk oluşturan ilçeler belli oldu

Marmara’da gerçekleşmesi beklenen depremle ilgili çalışmalar devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşattığı yıkımın ardından İstanbul’daki yapı stoğunun yenilenmesi için atılan adımlar hızlandırıldı. Öte yandan İBB şehirde risk altında olan ilçeleri açıkladı.

11.08.2023-10:01 - (Son Güncelleme: 11.08.2023-17:23)

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler Marmara Depremi’ne çevrildi. AFAD’dan yapılan açıklamaya göre İstanbul’daki bütün ilçeler risk oluştururken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) konu hakkında İstanbul’un röntgenini çeken bir çalışma gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında şehirde risk altında olan ilçeler ortaya çıktı.

Risk oluşturan ilçeler belli oldu

Hem sağlam zemin hem de sağlam binayı İstanbul'da bir arada bulmak o kadar kolay değil. Kahramanmaraş'taki depremler sonrasında uzman isimler olası Marmara depremiyle ilgili uyarılarına devam ediyor. Beklenen senaryoda depremin büyüklüğü için 7 ve üstü ifade ediliyor. Bu durumda İstanbul'da tek bir ilçede bile yüzlerce hatta binlerce kişi hayatını kaybedebilir.

İstanbul Deprem Riskli İlçeler

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, "İstanbul'da 1 milyon 200 bin civarında bina var. Bizim elimizdeki son analize göre bu binaların 207 bini depremde hasar görmesi muhtemel binalar. Bu az bir sayı değil" dedi.

TV100'ün haberine göre İstanbul'da Deprem açısından en riskli ilçeler arasında Zeytinburnu, Fatih, Küçükçekmece, Avcılar, Tuzla ve Beylikdüzü yer alıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal