Bir Zamanlar Mülteciyken Şimdi Mültecilerin Hayatını Kurtarıyor!

2015 yılında Irak'tan mülteci olarak Almanya'ya gelen Al-Ravi, kurduğu ekip sayesinde çeşitli bölgelerde mültecilerin yardımına koşuyor.

29.11.2021-09:05 - (Son Güncelleme: 29.11.2021-09:53) Bir Zamanlar Mülteciyken Şimdi Mültecilerin Hayatını Kurtarıyor!

2015 yılında Irak'tan mülteci olarak Almanya'ya gelen Al-Ravi, şimdilerde denizde, ormanda, nehirde yolunu kaybedenlere yardım ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'dan gelen yardım çağrısı hakkında bilgiler veren Ravi, 115 kişinin hayatının kurtarıldığını anlattı.

Almanya'ya 2015 yılında mülteci olarak giriş yapan Iraklı IHab Al-Ravi, Consolidated Rescue Group adlı gönüllü bir yardım ekibi kurdu. Kurduğu ekiple beraber çeşitli ülkelerde sayısız hayat kurtaran Al-Ravi ve ekibi hakkında Ravi şu açıklamaları yaptı; “Mültecilerin denizlerden kurtarılması için yürütülen Alarm Phone adlı sistemle anlaşmamız var. Almanya’daki Irak İnsan Hakları Örgütü (IOMRD) ile de birlikte çalışıyoruz, üyelerinden biriyim. Jusoor örgütünün de desteğini alıyoruz”

KURTARMA OPERASYONLARININ DETAYLARINI ANLATTI

Yaptıkları kurtarma operasyonları hakkında bilgiler veren Al-Ravi, sosyal medyanın yardıma muhtaç insanları bulmada çok önemli bir araç olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;  “GPS ile konumlarını göndermelerini istiyoruz. Kaçırılmış ya da tehlike atında mı? Kaç kişiler? Kadın, çocuk veya hasta var mı? Bunları öğreniyor, bulundukların yerin koordinatlarını en yakın insani kuruluşlara gönderiyoruz. Tüm bilgileri de ilgili makamlara ulaştırıyoruz” dedi. Kurtarma çalışmalarının yanı sıra, ülkeleri dışında ölen göçmenlerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesini ve sınır dışı edilmeleri engellemek için de çaba sarfettiklerini anlatan Al-Ravi, “Mültecilere hukuki açıdan imkanlarımız dahilinde yol gösteriyoruz. Göçmenlerin maruz kaldığı her tür insanlık dışı ihlalle ilgileniyoruz”

HER GÜN SAYISIZ YARDIM ÇAĞRISI GELİYOR

Yaptığı açıklamaların devamında özellikle gece saatlerinde birçok yardım çağrısının geldiğini belirten Al-Ravi konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Önce İngiltere’nin Dover limanına giden 30 kişilik bir tekneden, sonra İtalya’da içinde 85 kişinin bulunduğu bir gemiden, ardından da Türk karasularında Rodos’a hareket eden, içinde 37 kişinin bulunduğu bir tekneden arama geldi. Sabaha kadar uğraştık ve hepsi kurtarıldı.”

ÇOK TALİHSİZ OLAYLARA ŞAHİT OLUYORLAR

Oldukça kötü olaylara şahit olduğunu bir örnekle açıklayan Al-Ravi bir gün yardım çağrısına gittiklerinde herkesin öldüğünü gördüklerini açıklarken konu ile ilgili şu sözlere yer verdi; “2019’da bir bildirim geldi. Yunan karasularındaki tekneyle son anda iletişime geçtik. GPS konumunu aldık ancak bağlantıyı kaybettik. Bir süre sonra ‘Boğuluyoruz, ölüyoruz’ çığlıklarını duyduk. Ertesi gün teknenin battığı, kaybolan ve boğulanların olduğu haberini aldık. Bu olaydan çok etkilendim, hala unutamıyorum.” Olaydan birkaç ay sonra o tekneden kurtulan birine ulaştığını söyleyen Al-Ravi, “Suriyeli bir gençti. Yüzme bilmiyormuş. Kaçakçılar onlara can yeleği vermemiş. Bize konumunu ıslak telefonuyla göndermiş, sonrasında da tekne batmış. Yalnız birkaç kişi kurtulabilmiş”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal