Bir zam da elektriğe geliyor! Mayıs ayında faturalara yansıyacak

2022 yılı ile beraber her geçen gün yeni bir zam geliyor. Yükselen fiyatlar vatandaşın cebini yakarken bir zam haberi daha geldi. Benzine gelen zam sonrasında bir zam da elektriğe geleceği söylendi. Her gün zam haberi ile güne başlayan vatandaşlar fiyatlar konusunda oldukça endişeli. İşte elektrik zam iddiası hakkındaki tüm detaylar…

30.04.2022-13:40 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-13:40) Bir zam da elektriğe geliyor! Mayıs ayında faturalara yansıyacak

Elektrik maliyetinde görülen ciddi fiyat farklarının faturalara yansıyacağı söylendi. Her gün farklı bir şey zamlanırken vatandaşlar nereye kadar zam geleceğini merak ediyor. Üretim ve satış arasında oluşan maliyet farkının 1 Mayıs itibariyle faturalara yansıyacağı ifade edildi. İşte elektrik zam iddiası hakkındaki tüm detaylar…

Elektriğe zam kararı

Elektrik fiyatlarındaki maliyetin artması elektriğe zam geleceği iddialarını ortaya attı. Üretim ve satış arasındaki farkın giderleri karşılamıyor olması fiyatların yükseltileceği yönünde konuşulmaya başladı. Elektrik üretim maliyetinin 2.41 TL olması ancak satılan elektrik fiyatının 1.26 TL olması 1 Mayıs itibari ile fiyatlarda artış olabileceği iddia ediliyor. Elektrik maliyeti arasındaki farkın yüzde 92 ‘ye yükselmesi fiyat artışını kaçınılmaz hale getirdiği söyleniyor.

Elektiriğe zam geliyor

Mayıs ayı zam ayı olabilir

Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, Temmuz ayı ile gelmesi beklenen zammın Mayıs ayı itibari ile faturalara yansıyabileceğini ifade etti.

Elektrik zammının gecikmesi fiyatları artıracak

Elektrik faturalarında tüketim ücreti 1.26 TL olarak yansırken, üretim maliyetinin 2.41 TL olmasının maliyetleri karşılamadı belirtildi. Bu konu hakkında konuşan Çağada Kırım, maliyet artışının bu şekilde devam etmesi ağustos ayı ile üretim maliyetinin 3,54 TL çıkmasına neden olacağını ifade etti. Bu durumda fark yüzde 92’den yüzde 181’e yükselebileceği söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal