Bir Kez Gelen Bir Daha Geliyor: 20 Milyon Ziyaretçiye Ulaştı!

Salgın döneminde, doğa insanları kendine çekmeye devam ediyor. Doğa harikalarından biri olan, Kocaeli’deki Ormanya Doğal Yaşam Merkezi’ne insanlar akın ediyor.

24.08.2021-16:42 - (Son Güncelleme: 24.08.2021-16:52) Bir Kez Gelen Bir Daha Geliyor: 20 Milyon Ziyaretçiye Ulaştı!

Tatilcilerin vazgeçilmez rotalarından biri olan, Ormanya Doğal Yaşam Merkezi, doğaseverlere ağırlamaya hız kesmeden devam ediyor. Bölgenin oksijen ve doğal güzellikleriyle öne çıkan özellikleri, tatilcileri kendine hayran bırakıyor. Ormanya’ya gelen bir daha gitmek istemiyor. 

TATİLCİLERİN VAZGEÇİLMEZ YERİ 

Kocaeli’de 2018 yılında faaliyete geçirilen ve üç yılda yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Ormanya Doğal Yaşam Merkezi, karavan tatilcilerinin değişmez yerlerinden biri oluyor. 2 bin dönüm alan üzerine kurulan, içerisinde hayvanat bahçesi, orman kütüphanesi, yapay gölleri, yürüyüş alanları, çocuk parkları ile ziyaretçi sayısını her geçen gün arttıran Ormanya, karavan ve çadır kampı yapan tatilcilerin sık sık ziyaret ettikleri noktalarından biri haline gelerek kapılarını doğaseverlere açıyor. 

Türkiye’nin Aydın ilinden doğal yaşamın tadını çıkarmak için Ormanya’ya geldiklerini söyleyen Rıza Küçükkatırcı, “Burayı çok seviyoruz. Bizim dördüncü gelişimiz. Burayı tercih etmemizin en başlıca nedenlerinden birisi emniyetli oluşu. Suyun, elektriğin ve atık su boşaltım yerlerinin oluşu. 22 karavanlık yer var. Çadırla kamp yapan aileler de geliyor. Hayvanat bahçesi ve yürüyüş parkurları var. Yeşillik, harika bir yer. Biz onun için her fırsatta gelmeye gayret ediyoruz” ifadelerinde bulundu. 


DOĞASEVERLERİN BULUŞTUĞU MERKEZ

Doğal Yaşam Merkezi’nde, kamp alanında ve doğal yaşam parkı içerisinde imkânların kendilerini mutlu ettiğini belirten Sevda Küçükkatırcı, “Burada 7/24 sıcak su var. Bulaşıklarımızı rahatlıkla yıkıyoruz. Hiç arabanın içerisini kullanmadan bütün işlerimizi görüyoruz. Ortam çok güzel, çadırlar kuruluyor hafta sonları. Aileler çocuklarıyla geliyorlar. Çocuklar, çocuk parkındaymışçasına oyunlar oynuyorlar, eğleniyorlar en önemlisi bu. Ben isterdim ki torunlarımda burada olsun, onlar da eğlensin. Hep evin, beton binanın içindeler maalesef. Keyifliyiz, 2 günlüğüne geldik, 1 haftaya uzattık arkadaşlarımızla. Yolumuz daha çok uzun gideceğiz inşallah gözümüz arkada kalarak ama geleceğiz yine inşallah” diye konuştu. 

Doğaseverlerden biri olan Sevda Küçükkatırcı, “Her şeyi ile hak ediyor. Hayvanat bahçesi çocuklara hitap ediyor, büyüklerle birlikte. Yürüyüş kulvarları var. Biz yürüyüşleri çok seviyoruz. İstediğimiz kulvarda istediğimiz kilometre yürüyebilme şansımız var. İçinde ne istiyorsanız var. Suni göletleri var, zevkle dolaşıyoruz etrafında. Temiz havası var. Baharda gelip 15 gün kaldığımda derin nefes aldığımda, burun deliklerimin acıdığını hissetmiştim. O kadar bol oksijen olan bir orman burası. Çok temiz bir havası var. İnsan sağlıklı oluyor. Her şeyden önemlisi, sağlığımız burada çok çok iyi. Çok güzel, herkes gelsin görsün” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal