23.03.2020-10:29 (Son Güncelleme:24.11.2021-15:29)


1

Sarımsak

Sarımsak

Doğal ilaç diye adlandırılan sarımsak, kan pıhtılaşmasını önlerken kolesterolü dengeliyor. Bir diğer faydası ise strese karşı direnç oluşturması. Sarımsak üzerinde yapılan bazı çalışmalar, kişinin strese direnmesine yardımcı olan kimyasalların üretimini harekete geçirdiğini ve yaralanma veya hastalık kaynaklı nöronları koruduğunu ortaya koymuştur.



2

Wasabi

Wasabi

Rengiyle dikkatleri üzerine çeken wasabi, turptan yapılan yeşil renkli, macun kıvamında bir baharatlı sostur. Faydası ise sinir hücrelerinin birbirleriyle iletişim kurmasını destek oluyor.



3

Zerdeçal

Zerdeçal

Zerdeçalın faydalarını daha öncede birçok kez duymuşsunuzdur. Tam bir antioksidan ve güçlü bir anti-inflamatua olan zerdeçal, Alzheimer hastalığının ilerlemesinin önüne geçtiği gözlemlenmiştir. İçinde barındırdığı aktif madde Curcumin, Alzheimer'la ilişkili olan amiloid plaklarının oluşumu engellediği laboratuvar çalışmalarıyla ortaya çıkmıştır.



4

Adaçayı

Adaçayı

Alzheimer tedavisinde kullanılan ada çayının, hafızayı güçlendirdiği yapılan tıbbi çalışmalarla kanıtlanmıştır. Sağlıklı bir grup genç ve yetişkin üzerinde yapılan araştırmada, her gün düzenli adaçayı tüketen ya da adaçayı hapı alanların, kelime hatırlama testlerini başarıyla geçtikleri gözlemlenmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR