Bir Hastanede 30 Yıl Boyunca İçme Suyu Yerine Tuvalet Suyu İçilmiş

Japonya'da bir hastanede 30 yıl boyunca içme suyu yerine tuvalet suyu içilmesi infial yarattı.

10.11.2021-15:35 - (Son Güncelleme: 10.11.2021-17:30) Bir Hastanede 30 Yıl Boyunca İçme Suyu Yerine Tuvalet Suyu İçilmiş

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden Japonya’da bir hastanede 30 yıl boyunca içme suyu yerine tuvalet suyu kullanıldığı bildirildi. İnsan yaşının en uzun olduğu ve en sağlıklı ülkelerden biri olan Japonya, yaşanılan bu durum sonrası çalkalanıyor. Denetimci mantığa sıkıca bağlı olan Japonya’da yaşanan bu durum ülkeyi çalkalandırıyor. 

İÇME SUYU YERİNE TUVALET SUYU KULLANILMIŞ

Japonya’nın Osaka profektörlüğünün Suita kentindeki Osaka Üniversitesi hastanesi büyük bir skandalla ses getirdi. Üniversitenin hastanesi için yeni arıtma tesisi yapılırken büyük bir skandal ortaya çıktı. Hastane kurulduğundan beri neredeyse 30 yıldır tuvaletler için kullanılan arıtılmış su, hastanedekiler tarafından içme suyu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. 

Hastane 1993 yılında kurulduğundan beri durumu hiç kimse fark etmemiş. Hastane kurulurken yanlışlık sonucu meydana gelen bu hata, yeni arıtma tesisi yapılana kadar kimse tarafından fark edilmedi. Yeni bina ve tesis yapılırken yapılan incelemeler yoluyla bu suya dair araştırmalar yapıldı. 

30 YIL KULLANILMIŞ

Tuvalet suyu el yıkamak, gargara yapmak ve diğer birçok konu için kullanılmış. Araştırmalar sonucu tuvalet suyu 120 muslukta kullanılmış. Gelen bilgilere göre 2014 yılından beri her hafta suyun rengi ve tadı kontrol edilmesine rağmen herhangi bir soruna denetimciler tarafından rastlanamamış. 


Olayın basına yansıması üzerine hastane yetkilileri tüm vatandaşlardan özür diledi. 30 yıllık sorun sonrası denetimlerin daha sıklıkla yapılacağını söyleyen rektör yardımcısı Kazuhiko Nakatini, halktan özür diledi.

İÇME SUYU OLARAK KULLANILMIŞ

İçme suyu olarak 30 yıl kullanılan suyun ilginç özelliği, hiçbir sağlıksal problemin ortaya çıkmamış olması. Bilgilere göre kimse tuvalet suyunun içildiğini fark etmemiş. Üniversiteye bağlı yüz farklı binanın da aynı şekilde tuvalet suyu içme olasılığı üzerinde duran yetkililer, her binayı tekrar tekrar kontrol edeceklerini dile getirdiler.

Tuvalet suyu, arıtılmış içme suyunun birçok yönden kirli ve hastalık bulaştırıcısıdır. Uzun yıllar dünyada salgınların oluşması da tuvalet sularının arıtılmadan şehirlere ve köylere dağıtılması sonucu oluşmuştur. Salgınları engellemek amacıyla kentlerde yapılan arıtma tesisleri ve kanalizasyonlar, insan ömrünü uzatmıştır. Japonya da dünyada en insan ömrü en uzun ülke olarak bilinmekte ve tanınmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal