Bir daha çöpe atmayacaksınız: Yumurta kabuğunun öyle bir faydası ortaya çıktı ki her gün bir kaşık yiyeceksiniz

Yumurtanın ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Tam bir protein deposu olan yumurtanın kabuğu da, en az içi kadar sağlıklı. Bizde merak edenler için yumurta kabuğunun mucizevi faydalarını araştırdık. İşte detaylar…

09.05.2022-08:53 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-09:41)

Yumurtanın ne kadar sağlıklı bir besin olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz. Tok tutan, protein eksikliğini gideren, kasları güçlendiren, spor listelerinin başında olan yumurtanın, kendisi kadar kabuğu da bir o kadar faydalı. Nasıl mı? Gelin beraber bakalım…

Yumurta kabuğunun mucizevi faydaları 

Yumurta kabuklarını atıyorsanız eğer büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Vücut direncini artıran yumurta, aynı zamanda kabukları ile de cilt sağlığını destekliyor. Tükettiğiniz yumurtaların kabuklarını ince ince kıyıp, içine limon suyu ekleyerek buz dolabında bekletin. 3 4 gün kadar dilenen bu karışımdan yarım tatlı kaşığı tüketerek, vücudunuzda meydana gelen değişimi izleyebilirsiniz.  

Yumurta kabuğu ile cilt lekelerinden kurtulun

Birçok faydası bulunan yumurta kabuğunun en belirgin özelliği cilt lekeleri üzerinde ki etkisidir. Sizde yüzünüzdeki lekelerden rahatsız oluyorsanız eğer yapmanız gereken, 1 kaşık yumurta kabuğu, 1 kaşık yoğurt, 1 kaşık yumurta akı ve 3-4 damla limon suyu ile karıştırılıp yüze sürülür. 20-25 dakika bekletilir ve yüz ılık su ile durulanır.

Yumurta kabuğunun bilinmeyen faydaları

Yumurta kabuğu maskesi nasıl yapılır? 

Kaynatılan yumurta kabuğu kurutularak, toz haline getirilir. Daha sonrasında yumurtanın içindeki beyaz kısım ile karıştırılır ve sürülebilir hale getirilir. Elde edilen karışım yüze sürülür ve biraz bekletildikten sonra yıkanır. 

Kaşıntı ve kızarıklığa birebir 

Eğer cildiniz tahriş olmaya çok yatkınsa ve kızarık bir yapıya sahipse, 2 adet yumurta kabuğunu elma sirkesi ile karıştırıp 3 gün beklettikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak her şeyde olduğu gibi bu doğal karışımda cildinizde bir reaksiyona neden olabileceğinden, kullanmadan önce muhakkak doktorunuza danışın. Yumurta kabuklarını su içerisinde 5 dk kaynatıp kuruladıktan, sonra elma sirkesi içerisinde eriterek bu karışımı cilt üzerinde sürünce, kaşıntılar ve kızarıklıklar tamamen kaybolmaktadır.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal