BioNTech kanser hastaları için düğmeye bastı!

Dünya basınında Kovid-19 salgınına karşı BioNTech aşısını bulması sebebiyle gözler Türk asıllı Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftine yönelmişti. Çiftten sağlık konusunda yeni bir haber daha geldi. Çift, kanser türleri içinde bir çalışma gerçekleştirdiklerinin bilgisini paylaştı. Detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz…

11.01.2024-11:09 - (Son Güncelleme: 11.01.2024-18:05) BioNTech kanser hastaları için düğmeye bastı!

Kovid-19 salgınına karşı aşıları ilk geliştiren ve dünya insanına hızla ulaştıran şirketler arasında yer alan Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech, önümüzdeki yıllarda Kanser araştırmalarına daha fazla odaklanacaklarını daha kapsamlı bir çalışma gerçekleştireceklerinin duyurusunu yaptı.

2024 sonu onay aşamasına geleceğiz

Alman şirket BioNTech’den yapılan son açıklamaya göre, San Francisco'da düzenlenen JP Morgan Sağlık hizmetleri konferansında  “2024 stratejik öncelikleri ve gelir beklentisine” ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, kanser türleri için önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmalar sonucu değerli bir aşamada kaydettiklerini ifade etti. 2024 sonuna kadar yaptığımız bu çalışmanın onay aşamasına gelmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bionetch kanser tedavisi

Uygulama aşamasına geçiyoruz

2026 yılı BioNTech için önemli bir uygulama yılı olacağını belirten Şahin, “Bu yıl, 2026'dan itibaren beklenen ilk onkoloji tanıtımlarımıza doğru yenilikçi ürünlerimizi genişletmeye ve geliştirmeye devam ederken BioNTech için önemli bir uygulama yılı olacak” şeklinde konuştu.

17,5 milyarlık euro yatırım

Bionetch kanser tedavisi

Şirket 2024 yılı için önemli bir ölçüde Kovid-19 aşılarından yaklaşık 3 milyar Euro’luk gibi bir bütçe hedeflediklerini aktaran Şahin, Biontech’in 2023 sonunda yaklaşık 17,5 milyar Euro nakit ve menkul kıymet yatırım yaptıklarını ve şirketin Kovid-19 aşılarının düşen satışlarına rağmen araştırmaya ve kendilerini geliştirmeye yönelik adımlar atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal