BioNTech firması kanser ilacı için tarih verdi

Koronavirüs salgını döneminde geliştirdiği aşı ile dikkatleri üzerine çeken BioNTech firması, bir süredir üzerinde çalıştığı kanser ilacı için tarih veridi.

23.08.2023-14:57 - (Son Güncelleme: 25.08.2023-16:37) BioNTech firması kanser ilacı için tarih verdi

Çağın hastalığı olarak adlandırılan Kanser için bir süredir ilaç geliştiren BioNTech, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Koronavirüs salgını sürecinde geliştirdikleri Aşı ile dikkatleri üzerine çeken firma, kanser ilacı için 2026 yılında piyasaya sürüleceği duyurusunu yaptı. 

Kanser ilacı için tarih verildi

BioNTech firması kurucularından Uğur Şahin, kanser ilaçlarının 2026'dan itibaren piyasaya sürülebileceğini söyledi. Alman basınında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, kalın bağırsak, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı üzerinde çalıştıkları ilaçlarını umut vaad ettiğini söyledi.

Uğur Şahin kanser ilacı açıklaması

2026’dan itibaren kanser ilaçları kullanılabilecek

Şahin açıklamasının devamında; "Bu çalışmalar başarılı olduğu takdirde ilaçların onayları 2026'dan itibaren mümkün olacaktır." diyen Şahin, geliştirilen ilaçların 10 yıl içinde kemoterapiye alternatif olabileceğinin müjdesini verdi. Şahin, pandemi sonrası çalışmalarının yüzde 80'ini kanserle mücadeleye ayırdıklarını kaydetti. Biontech kurucu ortakları Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci geçen yıl, mRNA teknolojisine dayalı kanser aşılarının 2030'dan önce hazır olabileceğini açıklamıştı.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal