Binlerce kişiye 8 yıl erken emeklilik müjdesi! Bunları yaparak erkenden emekli olabilirsiniz!

Erken emeklilikle alakalı son günlerde sosyal medyada dolaşmaya başlayan haberler bir çok vatandaşı bu konuda araştırma yapmaya sevk etti. Peki erken emeklilik nasıl gerçekleşebilir, işte detaylar...

15.05.2022-11:58 - (Son Güncelleme: 15.05.2022-11:58) Binlerce kişiye 8 yıl erken emeklilik müjdesi!  Bunları yaparak erkenden emekli olabilirsiniz!

Emeklilik bir çok vatandaş için büyük bir önem taşımaktadır, bundandır ki en ufak bir haber emekli adaylarını heyecanlandırmaya yetiyor. Sosyal medyada yeni yeni yayılmaya başlayan bir söylentiye göre şartları doğru şekilde yerine getirenler 8 yıl erkenden emekli olabilecekler. Emekli olma hususunda bir günün bile değerli olduğu bu dönemde 8 yıl erkenden emekli olunabileceğine dair bir haberin çıkması herkesi heyecanlandırdı.

Hizmet birleştirmesi yapılabilecek mi?

Bir günün bile önem arz ettiği emeklilikte kişilerin farklı kurumlardaki hizmetlerini toplayabilmeleri olası hale gelmekte. Bundan dolayı çalışanlar tüm primlerini toplayarak prim gün adet sayılarını doldurma imkanına erişebilmektedirler.

Hatta gerekli şartları yerine getirenler doğum ve askerlik günleri de borçlandırılıp prim günlerine dahil ediliyor. Bu şekilde çalışanların erkenden emekli olma şansları doğuyor.

Hizmet bileştirme işlemleri çalışan kişiler için oldukça yararlı bir hizmettir. Bu hizmet kullanılarak aynı zamanda emekli olduklarında alacakları maaşlar da yükselebilmektedir. Hizmet birleştirme işlemleri için SGK kurumlarına başvurmak yeterli olmaktadır.

Erken emeklilik için son 3,5 yıl önemli!

Kişilerin emeklilik maaşları için çalışmış oldukları son 3 yıl içindeki kurum büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı emekliliğiniz yaklaşırken kurum değişikliği yapmak sizlere farklı geri dönütler getirebilmektedir. Hizmet birleştirme yapılması da bu noktada etkili olabilmektedir.

Genel itibariyle emekli sandığı daha iyi imkanlar sağlamaktadır. Aynı zamanda prim konusunda ileriki yıllardaki kazanca etki edip maaşın yükselmesine de ön ayak olmaktadır.

4A emeklilik hesabı

Emekli maaş hesaplamalarında bir çok etken hesaba katılmaktadır. Bunlar çalışma günü ve prim ödemesi gibi hususlardır. Emekli maaşını hesaplamak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır;

SGK Aylık Hesap sayfasına sayfasına giriş yapın

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı,

SSK sicil numaranızı,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgilerinizi yazın.

Daha sonra "sorgula" butonuna basın.

Bu işlemleri yaptığınızda emeklilik hesaplamanız başlatılacaktır. Kısa sürede sonuçları göreceksiniz.

 

4B emeklilik hesabı

SGK 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girin.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranızı,

Kurumu ve güvenlik kodunu yazın,

Bu işlemleri yaptığınızda emeklilik hesaplamanız başlatılacaktır.  Kısa süre içinde sonuçları görebilirsiniz.

 

4C emeklilik hesabı

SGK hizmet hesabı 4C sayfasına giriş yapın

Doğum tarihi ve diğer işlemleri tamamlayın. Hesaplamanız gerçekleşecektir.

Ne zaman emekli olurum?

SGK sitesinde emekli maaşınız hesaplanabilirken ne zaman emekli olabildiğinizi de görebilirsiniz. Siteye girip "ne zaman emekli olurum" yazdıktan sonra karşınıza çıkan soruları yanıtladıktan sonra emeklilik tarihiniz ve yaşınız gösterilecektir.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal