Bingöl'de Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Devam Ediyor

Bingöl'ün Genç ilçesinde 3 gün önce çıkan ormanlık alandaki yangın büyük oranda söndürüldü.

28.06.2021-12:28 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-12:28) Bingöl'de Ormanlık Alanda Çıkan Yangına Ekiplerin Müdahalesi Devam Ediyor

Bingöl'de meydana gelen ve paniğe sebep olan yangında çalışmalar devam ediyor. Genç ilçesine bağlı Güzeldere ve Dedebağı köyleri istikametinde nedeni henüz bilinmeyen durumdan 25 Haziran tarihinde başlayan kuru otların tutuşması ve çıkan şiddetli rüzgarın da etki etmesiyle sıçrayan yangına itfaiye ekipleri hız kesmeden müdahale ediyor. 

YANGIN İÇİN 45 EKİP ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİYOR 

Buna bağlı olarak Adana ve Hatay'dan gönderilen Orman Genel Müdürlüğüne ait olan 2 yangın söndürme helikopteri, 10 arazöz, 5 kepçe ve dozer, Bingöl ve Elazığ'dan gelen Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile jandarma, güvenlik korucuları ve vatandaşlardan oluşan 45 ekip çalışma gerçekleştiriyor. Orman Genel Müdürlüğü tarafından helikopterden çekilen görüntülerde, yangının büyük kısmının söndürüldüğü görülüyor. 

1000 DÖNÜMLÜK ALAN ZARAR GÖRDÜ 

Diğer yandan zorlu arazi koşullarında çalışmalarını devam ettiren ekiplerin gösterdiği yoğun çabalar ile yangının yerleşim yerlerine sıçraması engellendi. Meydana gelen korkunç yangında, tahmini 1000 dönümlük alanın zarara uğradığı belirlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal