Marmaris'te Yanan Ormanlık Alana Yeni Ağaçlar Dikilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'İlk fırsatta biz buralara tekrar dikim yapacağız.'

28.06.2021-12:21 - (Son Güncelleme: 28.06.2021-14:17) Marmaris'te Yanan Ormanlık Alana Yeni Ağaçlar Dikilecek

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler Mahallesi'nde, dün saat 10.30 sularında ormanda yangın çıktı.

Tatil bölgesinde meydana gelen yangına saat 10.40'tan itibaren 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozer ve çok sayıda yangın işçisi söndürme çalışması yaptı.

Yapılan müdahalenin ardından 1 personel şehit oldu beraberindeki motorlu bir polis de hafif yaralandı.

BÖLGENİN SON HALİ ORTAYA ÇIKTI

En son haber'in özel haberine göre, İlçe merkezine kadar dumanların yükseldiği Marmaris yangından sonra ardından bölgenin bugünkü son haline dair yeni görüntüler ortaya çıktı.

BÖLGEDEKİ ORMANLIK ALAN KÜLE DÖNDÜ

Dün alevlerin hızlı bir şekilde artarak büyük bir alanı esir almasından sonra, bölgedeki ormanlık alanın küle döndüğü gözlemlendi.

BAKAN BEKİR PAKDEMİRLİ, AĞAÇLANDIRMA YAPILACAĞINI SÖYLEDİ

Dün konuya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Her yangında olduğu gibi bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, sadece iktidar karşıtlığı için birtakım söylemler dile getiriliyor. Sosyal medyadan, Twitter'dan ve diğer taraflardan olsun 'Buraya otel yapılacak' gibi söylemler var. Bunları söyleyenlerin hepsini bir şehidimizin olduğu bugün Allah'a havale ediyorum. Allah onları bildiği gibi yapsın.

İlk fırsatta biz buralara tekrar dikim yapacağız. Anayasanın 169'uncu maddesi zaten orman alanlarının küçültülemeyeceğini söylüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hiçbir şekilde endişesi olmasın. Orman teşkilatımız her zaman olduğu gibi bugün de yarın da bir ağaç daha az yansın diye kendilerini ve vücutlarını siper etmeye devam edecekler. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, teşkilatımıza başsağlığı diliyorum."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal